Selecteer een pagina

12 leuke dingen om te haken voor in je interieur

mand op garen en haaknaald, dingen haak voor in je interieur

De leukste items voor in je interieur haak je eenvoudig zelf! In deze blog heb ik een lijstje gemaakt met 10 leuke DIY ideeën zodat je jouw huis nog gezelliger maakt. Kies voor de zelf gehaakte items garen in een kleur die past in jouw interieur. Heb jij een boho style? dan is het ook super tof om verschillende texturen garen met elkaar te combineren.

1. Plantenpotten

Haak leuke hoezen voor om jouw plantenpotten. Begin bijvoorbeeld met het haken van een cirkel die even groot is als de onderkant van de pot en werk zo omhoog. Je kunt de hoezen in één kleur haken maar het is ook tof om een subtiel streeppatroon hierin te verwerken.

2. Handige opbergmanden

We hebben denk ik allemaal wel veel losse dingen in huis liggen. Hoe handig zou het zijn als je al deze losse dingetjes eenvoudig op kunt bergen in mooie handgemaakte opbergmanden?

Tip! Kies eens voor een grof chunky garen, op deze manier krijgt je item meteen een stoere uitstraling. Daarnaast is het ook nog eens het grote voordeel dat je super snel resultaat hebt.

3. Een warme (woon)deken

Dit is een iets groter project, maar daarentegen ook zeker niet minder leuk. Kies een mooi (grof) garen en een mooie haaksteek. Werk de deken eventueel af met een mooie gehaakte rand. Als je het leuk vind kan je de deken eventueel ook nog voeren met een mooie stof.

4. Leuke kussenhoezen

Bij je zelfgemaakte woondeken kun je ook leuke bijpassende kussenhoezen maken. Deze kan je van het zelfde garen maken, maar het is ook leuk om de kussenhoezen juist in verschillende kleuren te maken.

Tip! Maak eens een rond kussen! haak je deze met vasten? Let dan goed op dat je de meerderingen laat verspringen. In deze blog laat ik je stap voor stap zien hoe je dit doet.

5. Een opvallende wandhanger

Heb je een boho interieur? Dan is het super tof om een mooie opvallende wandhanger te haken. Kies bijvoorbeeld voor wit garen of een andere lichte tint. De wandhanger maak je helemaal af door leuke kwastjes van hetzelfde garen hieraan te hangen. Gebruik eventueel een mooie tak om de wandhanger aan op te hangen.

6. Chique tafelloper

Ook de eettafel moet er natuurlijk goed uit zien. Je kan kiezen voor een chique tafelloper of juist meer een opengewerkte bohemian versie. Met een mooie tafelloper creëer je een leuk effect. Zet hier eventueel nog een paar leuke plantjes op.

Tip! Haak eventueel toffe bijpassende placemats. Deze kun je rechthoekig maken, maar rond is ook erg leuk!

7. Plantenhangers

Tegenwoordig zie je veel plantenhangers van macramé, maar wist je dat het ook super leuk is om deze te haken? Kies voor een mooi katoenen garen, het liefst wat dikker dan normaal. Maak jouw plantenhanger helemaal af door een paar houten kralen hieraan toe te voegen.

8. Mooie onderzetters

Mooie opvallende onderzetters maak je eenvoudig zelf. Het patroon van deze boho onderzetters heb ik voor je uitgeschreven, en vind je in deze blog.

Gratis haakpatroon: boho onderzetters

9. Lampenkap

Misschien heb je nog een saaie lamp in je kamer staan. Deze vrolijk je eenvoudig zelf op door een vrolijke lampenkap te haken. Dit kan je haken met een opengewerkte steek, maar ook eventueel met stokjes en met een leuk streeppatroon.

10. Gordijnen

Oké deze tip is wel echt voor de echte haakverslaafden onder ons, want dit is wel een flinke klus wanneer je echt lange gordijnen wilt gaan haken. Maar een klein gordijntje voor bij een keukenraampje is natuurlijk ook altijd leuk.

11. Een mooi kleed

Ook dit project is wat groter en zou ik persoonlijk alleen maken van grover garen, zodat het haken een stuk sneller gaat. Maar ik geloof wel dat het resultaat er zeker mag zijn wanneer je je eigen kleed hebt gehaakt.

Tip! Haak jouw kleed met jute voor de echte boho vibes. Haak het kleed bijvoorbeeld in een mandala.

12. Poef / Zitzak

Je kunt een bestaande poef of zitzak als basis nemen en hier een hoes voor haken, helemaal passend in jouw interieur. Op deze manier heb je de vulling al helemaal geregeld. Heb je zelf geen poef of zitzak? bij de kringloop kun je dit vaak voor een klein prijsje vinden.

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop