Selecteer een pagina

8 Tips om je zelfgemaakte creaties te verkopen

Creatievelingen zullen dit ongetwijfeld herkennen, het liefst ben je de hele dag lekker bezig en toffe items aan het maken. Maar ja op een gegeven moment heb je zelf wel genoeg kleding, knuffels of sjaals. Je kan er dan voor kiezen om jouw handgemaakte creaties te gaan verkopen. Op deze manier kan jij doen wat je het allerliefste doet en je verdient er ook nog eens geld mee, hoe tof is dat? In deze blog geef ik je 8 tips om jouw zelfgemaakte items succesvol aan te bieden.


Etsy

Hoe tof zou het zijn als je je zelfgemaakte items kan verkopen in je online winkel? Je kan er voor kiezen om je eigen webwinkel te bouwen, maar misschien vind je het fijn om eerst kleiner te beginnen. Dan is Etsy echt iets voor jou. Etsy is een wereldwijd platform waarop je je zelfgemaakte creaties kan verkopen. Je kiest zelf naar welke landen je wilt versturen en wat je prijzen zijn.

Tip! Verkopen op Etsy kost geld, om je items online te zetten en een klein percentage wanneer je iets verkoopt. Wanneer je je via deze link aanmeld en je eigen Etsy-shop opent mag je je eerste 40 items gratis online zetten en betaal je alleen wanneer het item daadwerkelijk is verkocht!

Klik hier om je Etsy shop aan te maken en 40 gratis listings te ontvangen.


Prijs het goed, niet te goedkoop

Houd goed in gedachten dat je producten met liefde handgemaakt zijn en dat hier veel tijd in zit. Het is dan ook niet te vergelijken met de items die in hele grote aantallen worden gemaakt in een fabriek. Wat jij maakt is uniek! En hier mag je dan ook zeker een mooie prijs voor vragen. Ik zie regelmatig op internet items voorbij komen die super laag geprijsd zijn, stap niet in die valkuil. Je mag er ook echt wel wat aan verdienen!


Werk op bestelling

Wanneer je het niet fijn vind om een grote voorraad te hebben kan je er ook voor kiezen om op bestelling te werken. Wanneer mensen bijvoorbeeld op zoek zijn naar een specifieke knuffel of een aparte trui kunnen ze contact met jou opnemen, zodat jij het voor hen kan maken. Op deze manier voorkom je ook dat je heel veel materialen al moet aanschaffen voordat je zeker weet dat je producten goed verkopen.


Visitekaartjes

Tip! Maak mooie visitekaartjes en zorg dat je altijd een paar visitekaartjes bij je hebt. Wanneer je met iemand in gesprek komt over jouw handgemaakte items kan je een mooi kaartje meegeven waar jouw contactgegevens en eventuele website opstaan. Zo weten potentiële klanten jou altijd te vinden.


Vind je eigen style

Het aanbod van zelfgemaakte items is groot, heel groot! Ga op zoek naar jouw eigen style zodat je ook de klanten aan zal trekken die hier goed bij passen. Vind je het bijvoorbeeld tof om alleen specifieke items te maken zoals sjaals, of vind je de landelijke style juist heel tof, verdiep je hier dan in en draag dit ook uit naar je klanten. Mensen die dit leuk vinden zullen je dan waarschijnlijk ook blijven volgen omdat ze dezelfde smaak hebben.


Let op copyright

Er zijn natuurlijk super veel patronen, zowel online als in toffe haakboekjes echter mag je deze niet altijd gebruiken voor de verkoop. Op deze patronen rust het zogenaamde copyright, dit is eigendom van de ontwerper. Mocht je twijfelen of je de patronen mag gebruiken voor de verkoop stuur de ontwerper dan bijvoorbeeld een mailtje met deze vraag.


Instagram

Maak een mooie Instagram pagina waarom je laat zien wat je allemaal al hebt gemaakt. Op deze manier krijgen je klanten een goed beeld van de producten die je verkoopt. Je ziet zelfs steeds vaker dat er ook producten worden verkocht via Instagram. Je kan de bezoekers van je pagina bijvoorbeeld laten weten dat ze de items kunnen kopen door je een privébericht te sturen.


Inschrijven KVK

Wanneer je je echt wilt richten op de verkoop van je handgemaakte producten let er dan op dat je je wel in moet gaan schrijven bij de Kamer van Koophandel. Je bent dan natuurlijk ook een echt bedrijf, wat er voor zorgt dat je ook belasting over je verkochte items moet gaan betalen. Let er op dat je deze kosten wel doorberekent in je prijs.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!