Met hart en ziel heb je een toffe trui gehaakt of gebreid. En deze wil je dan ook natuurlijk zo lang mogelijk dragen. Het wassen van de trui kan dan nog wel eens een dingetje zijn. In deze blog vind je een aantal tips voor het wassen van jouw zelf gehaakte of gebreide trui.
Waarom het slim is om je stof eerst te wassen voordat je deze gaat gebruiken.
Heel eerlijk, eigenlijk was ik bijna nooit mijn stoffen voordat ik hiermee aan de slag ga op de naaimachine. Toch wordt dit in veel naaipatronen en online wel vaak aangeraden. In deze blog vertel ik je waarom het misschien soms toch wel slim is om soms de stof eerst even te wassen.
Waar moet je op letten bij het maken van een toile of proefmodel?
Artiesten en muzikanten hebben een soundcheck en een generale repetitie. Wanneer je jouw eigen kleding maakt, dan heb je de mogelijkheid om een proefmodel te maken. En ja dat is natuurlijk niet te vergelijken met een optreden voor publiek. Een proefmodel maken kan nogal een beetje saai zijn. Maar toch kan het je ook heel veel informatie geven. Het laat je bijvoorbeeld precies zien wat de verbeterpunten zijn. In deze blog lees je waar je precies op moet letten bij het maken van een proefmodel, oftewel een toile.
Wat is een ritsvoetje, en hoe gebruik je deze?
Wanneer je een nieuwe naaimachine koopt, dan worden hier regelmatig wat verschillende voetjes bij geleverd. Zo ook het ritsvoetje. In deze blog laat ik je zien hoe het ritsvoetje eruit ziet en hoe je deze kunt gebruiken.
De juiste lengte van de zoom bepalen, hoe doe je dat?
Het laatste onderdeel van een het zelf maken van een broek of een rok is natuurlijk de zoom. De zoom is mede bepalend voor de totale uitstraling van jouw zelfgemaakte kleding. Een te korte zoom kan al snel wat minder verzorgd ogen, alsof het kledingstuk te klein en te kort is. Maar een te lange broek of rok sleept juist over de grond. In deze blog lees je hoe de juiste lengte van de zoom kunt bepalen.
De juiste kleur garen bij jouw stof kiezen, hoe doe je dat?
Wanneer je begint aan een nieuw project en je hebt al een toffe stof gevonden, dat hoort hier natuurlijk ook bijpassend naaimachine garen bij. Maar hoe kies je de juiste kleur garen bij jouw stof? In deze blog vind je een aantal handige tips.
Opgehoopt garen aan het begin van het stiksel, hoe los je dit op?
Heb je dit ook wel eens gehad: je begint vol goede moed met het stikken van een naad op je naaimachine. En wanneer je klaar denkt te zijn en je stof omdraait om te kijken of het goed is gegaan. Zie je een grote bal met opgehoopt garen aan het begin van je stiksel. Mij is het regelmatig gebeurt, en ja dit kan zorgen voor aardig wat frustratie. Gelukkig is dit niet moeilijk om op te lossen. In deze blog lees je hoe je dit kunt doen.
Welke naaimachine raad ik aan? De Janome DC3060
Ongeveer 5 jaar geleden was het tijd voor een nieuwe naaimachine. Ik koos toen voor de Janome DC3060. In deze blog vertel ik je precies wat ik van deze machine vind en of ik dit een echte aanrader vind.
Wat is de stofvouw?
Wanneer je begint met het maken van je eigen kleding, dan zul je regelmatig de term ‘stofvouw’ voorbij horen komen. Maar wat is de stofvouw precies? Welke patroondelen komen tegen de stofvouw? En hoe kun je de patroondelen het beste tegen de stofvouw leggen? In deze blog vertel ik je hier heel graag meer over.