Selecteer een pagina

Creatieve goede voornemens

Roze garen en roze haaknaalden, leren haken

Goede voornemens, meestal houdend we het niet langer vol dan een paar weken. En vaak zijn deze goede voornemens helemaal niet zo leuk (afvallen, meer sporten enz.). Hoe tof zou het zijn als we in plaats van deze hele grote goede voornemens nu eens toffe leuke dingen bedenken die we graag willen doen. Wedden dat je ze dan vol kunt houden? Dus bij deze mijn top 6 van toffe, leuke, creatieve goede voornemens.


1. Vaker creatief bezig zijn

Met stipt op 1 staat het voornemen om bewust meer tijd te maken om achter de naaimachine te kruipen. We hebben het allemaal druk en vaak schiet het er dus weer bij in. Maar dat wil ik dus niet meer. Bewust de tijd nemen om mooie dingen te maken wordt vanaf nu mijn prioriteit. Mijn doel is om veel meer mijn eigen kleding zelf te maken. Ik heb een Pinterestbord vol met outfits die ik heel graag in mijn kledingkast wil. Dit jaar wil ik hier vol mee aan de slag.


2. Nieuwe hobby’s of technieken leren

Heb je altijd al eens willen leren haken of je eigen kleding leren maken? Of wil je je meer gaan verdiepen in punchen, macramé, of speciale haaksteken? Maak dit dan het jaar waarin je nieuwe dingen leert. Wist je dat je ook dingen kunt leren door er maar een halfuurtje per dag mee bezig te zijn? Op deze manier hou je het heel laagdrempelig waardoor je dit goede voornemen zonder problemen vol kunt houden.


3. Mooie en duurzame materialen gebruiken

Zelf probeer ik hier steeds meer op te letten en dit is ook iets wat ik volgend jaar verder wil gaan doen. Zo koop ik bijvoorbeeld zelf steeds vaker garen of stoffen met het Oekotex-keurmerk. Maar je kunt bijvoorbeeld ook wat vaker tweedehands materalen kopen, dit kan bijvoorbeeld super makkelijk via Marktplaats.

Tip! Leuke stofjes scoor je soms ook bij de Kringloop.


4. Vrij om dingen uit te proberen

Dit voornemen sluit eigenlijk een beetje aan op het eerste punt. Naast dat ik mezelf de tijd geef om dingen te maken wil ik mezelf ook toestaan om te ‘spelen’. Nieuwe materialen of patronen uitproberen en gewoon kijken hoe het uitpakt. Wellicht is het eindresultaat niet wat je verwacht, maar deze momenten van onderzoek zijn zo waardevol en er kunnen zulke mooie dingen uitkomen!


5. Zelfgemaakte cadeautjes

Afgelopen december ben ik druk geweest om mijn kerstcadeautjes zelf te maken. Dit vond ik erg tof om te doen, en deze lijn wil ik dus zeker door trekken. Hoe tof zou het zijn om mensen vaker een cadeautje te geven die je ook nog eens zelf hebt gemaakt? Dit hoeft ook absoluut niet groot te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een leuke sleutelhanger of een zelfgemaakte tas. Wedden dat de ontvanger hier super blij mee is?


6. Heel veel creatieve inspiratie

Ten slotte wil ik natuurlijk ook heel veel inspiratie, tips, patronen en ideeën met jullie blijven delen. Er komen super toffe naaipatronen aan, zodat je zelf eenvoudig je nieuwe garderobe onder de naaimachine vandaan tovert. Maar ook op haak-gebied zullen er weer veel nieuwe dingen online komen. Laten we samen mooie dingen gaan maken!

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop