Selecteer een pagina

Creatieve goede voornemens

Roze garen en roze haaknaalden, leren haken

Goede voornemens, meestal houdend we het niet langer vol dan een paar weken. En vaak zijn deze goede voornemens helemaal niet zo leuk (afvallen, meer sporten enz.). Hoe tof zou het zijn als we in plaats van deze hele grote goede voornemens nu eens toffe leuke dingen bedenken die we graag willen doen. Wedden dat je ze dan vol kunt houden? Dus bij deze mijn top 6 van toffe, leuke, creatieve goede voornemens.


1. Vaker creatief bezig zijn

Met stipt op 1 staat het voornemen om bewust meer tijd te maken om achter de naaimachine te kruipen. We hebben het allemaal druk en vaak schiet het er dus weer bij in. Maar dat wil ik dus niet meer. Bewust de tijd nemen om mooie dingen te maken wordt vanaf nu mijn prioriteit. Mijn doel is om veel meer mijn eigen kleding zelf te maken. Ik heb een Pinterestbord vol met outfits die ik heel graag in mijn kledingkast wil. Dit jaar wil ik hier vol mee aan de slag.


2. Nieuwe hobby’s of technieken leren

Heb je altijd al eens willen leren haken of je eigen kleding leren maken? Of wil je je meer gaan verdiepen in punchen, macramé, of speciale haaksteken? Maak dit dan het jaar waarin je nieuwe dingen leert. Wist je dat je ook dingen kunt leren door er maar een halfuurtje per dag mee bezig te zijn? Op deze manier hou je het heel laagdrempelig waardoor je dit goede voornemen zonder problemen vol kunt houden.


3. Mooie en duurzame materialen gebruiken

Zelf probeer ik hier steeds meer op te letten en dit is ook iets wat ik volgend jaar verder wil gaan doen. Zo koop ik bijvoorbeeld zelf steeds vaker garen of stoffen met het Oekotex-keurmerk. Maar je kunt bijvoorbeeld ook wat vaker tweedehands materalen kopen, dit kan bijvoorbeeld super makkelijk via Marktplaats.

Tip! Leuke stofjes scoor je soms ook bij de Kringloop.


Online workshop schoudertas maken op de naaimachine (1)

Maak je eigen reversible schoudertas

Wil jij ook leren hoe je zelf een schoudertas kunt maken op de naaimachine, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen?
Meld je aan voor de digitale workshop. Hierin laat ik je in verschillende video’s zien hoe jij dit ook kunt doen.

Nu voor maar €25

4. Vrij om dingen uit te proberen

Dit voornemen sluit eigenlijk een beetje aan op het eerste punt. Naast dat ik mezelf de tijd geef om dingen te maken wil ik mezelf ook toestaan om te ‘spelen’. Nieuwe materialen of patronen uitproberen en gewoon kijken hoe het uitpakt. Wellicht is het eindresultaat niet wat je verwacht, maar deze momenten van onderzoek zijn zo waardevol en er kunnen zulke mooie dingen uitkomen!


5. Zelfgemaakte cadeautjes

Afgelopen december ben ik druk geweest om mijn kerstcadeautjes zelf te maken. Dit vond ik erg tof om te doen, en deze lijn wil ik dus zeker door trekken. Hoe tof zou het zijn om mensen vaker een cadeautje te geven die je ook nog eens zelf hebt gemaakt? Dit hoeft ook absoluut niet groot te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een leuke sleutelhanger of een zelfgemaakte tas. Wedden dat de ontvanger hier super blij mee is?


6. Heel veel creatieve inspiratie

Ten slotte wil ik natuurlijk ook heel veel inspiratie, tips, patronen en ideeën met jullie blijven delen. Er komen super toffe naaipatronen aan, zodat je zelf eenvoudig je nieuwe garderobe onder de naaimachine vandaan tovert. Maar ook op haak-gebied zullen er weer veel nieuwe dingen online komen. Laten we samen mooie dingen gaan maken!

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!