Selecteer een pagina

Crochet Hack #1 Een grote ring met lossen haken

Crochet Hack: Lossen haken

Vaak staat er in kledingpatronen beschreven dat je een lange lossenketting moet haken en deze moet verbinden met behulp van een halve vaste. Dit is super lastig, heel vaak gaat de lossenketting draaien en is het bijna onmogelijk om deze op deze juiste manier met het begin aan het einde van de ketting te verbinden. Tot ik onderstaand trucje tegenkwam. Dit trucje is ideaal en zal je een hoop frustratie besparen. 😉


Je begint gewoon met het haken van je lossenketting zoals je dat normaal ook doet. Als je ongeveer 10 lossen hebt gehaakt, haal je je haaknaald uit de lus en plaats je deze in de eerste losse.

Crochet Hack: Lossen haken
Crochet Hack: Lossen haken

Vervolgens zet je de lus van de laatst gehaakte losse ook op de haaknaald.

Crochet Hack: Lossen haken

Je kan nu gewoon verder gaan met het haken van lossen tot het gewenste aantal. Wanneer je dit hebt gedaan haal je de lus eenvoudig door de lus die nog op de haaknaald staat. En voilà jouw lossenketting is aan elkaar verbonden zonder dat deze gedraaid is, hier kan je nu eenvoudig je steken op gaan haken.


Crochet Hack: Lossen haken
Crochet Hack: Lossen haken
Drops haaknaalden set Circus Pro

Drops Haaknaaldenset

DROPS Pro Circus Haaknaalden – Set

€30,23 bij Bol.com

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!