Selecteer een pagina

Crochet Hack 3: Zo voorkom je dat jouw haakproject per ongeluk losschiet wanneer je het even weglegt

Crochet hack: Zo kun je jouw haakwerk eenvoudig meenemen in je tas

In één avond een hele trui haken is vaak wat te veel van het goede. 🙂 Grote kans dus dat je tussendoor jouw haakproject weer even weglegt en hier naderhand weer mee verder gaat. Om te voorkomen dat je jouw gehaakte item per ongeluk een stukje uit trekt is hier een heel simpel en eenvoudige trucje voor. Kortom een nieuwe crochet hack.

Haal je haaknaald uit de lus van je gehaakte item.

Crochet hacks, handige haaktips, zo voorkom je dat jouw haakproject per ongeluk los schiet
Leren haken, online haakles, handige tips voor bij het haken

In deze lus plaats je nu eenvoudig een steekmarkeerder. Of wanneer je deze niet hebt, dan kun je eenvoudig een draadje hieraan vast knopen zoals te zien op de foto.

Tip! Eventueel kun je aan deze steekmarkeerder, of dit draadje, ook een klein kaartje hangen waar je de dikte van je haaknaald op schrijft. Zo weet je de volgende keer precies met welke haaknaald je weer verder kunt haken.

Plaats een draadje of een steekmarkeerder in dit lusje om te voorkomen dat jouw haakwerk los schiet

That’s it. Zo simpel kan het soms zijn. Wanneer je nu per ongeluk aan je garen trekt zal het gehaakte deel niet loslaten en gewoon helemaal op z’n plek blijven. Zo kun je bijvoorbeeld ook heel makkelijk jouw haakproject meenemen in je tas.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!