Selecteer een pagina

Crochet with me #1 Cropped Granny Trui met Col

Crochet with me: zwarte granny trui

Terwijl ik deze blog typ is het begin maart, de zon schijnt en misschien is dit niet het moment waarop je denkt aan het dragen van een lekkere warme trui met col. 😉 Maar toch wil ik graag nog even mijn eerste zelfgehaakte trui met je delen. Misschien heb je de trui al een beetje voorbij zien komen in deze blog, waarin ik je meer vertel over het garen waarmee ik de trui heb gemaakt.

Het begon vorig jaar zomer. Mijn zus wilde graag een trui haken. Zelf heb ik al veel gehaakt maar dan vooral wat kleinere items. Hele kledingstukken vond ik vaak wat lastig, ik wist bijvoorbeeld niet precies welk garen ik hier het beste voor kun gebruiken en hoe je dit het beste kon doen. Maar goed dit bleek dus reuze mee te vallen 😉. Nu ik mijn zus zo bezig zag, begon het bij mij dus ook te kriebelen. Na even zoeken op internet had ik een mooi katoenen garen gevonden. Ik heb gekozen voor Drops muskat in de kleur zwart, een mooi stevig katoenen garen met een lichte glans. In eerste instantie dacht ik dat het misschien te glimmend was, maar nu de trui af is valt dit reuze mee. Oh ja en het garen heeft ook nog eens het Oekotex Keurmerk.

Review Drops Muskat

Het was even uitproberen wat voor model trui ik precies wilde haken. Nu vind ik mooie opvallende mouwen wel heel tof dus dat was iets wat ik wel graag in deze trui terug wilde laten komen. Het voorpand en het achterpand zijn eigenlijk twee grote granny squares. Voor de mouwen heb ik ook de granny steek gebruikt. Ik had hiervoor nog nooit een boord gehaakt, maar na wat filmpjes op internet kwam ik erachter dat dit eigenlijk helemaal niet zo moeilijk was.

Mouw haken met boord

Wil je ook weten hoe je een boord haakt?
In deze blog laat ik het je stap voor stap zien.

Langzaam maar zeker kreeg de trui steeds meer vorm, binnen no time waren eigenlijk het voorpand en het achterpand af. En kon ik gaan beginnen met de mouwen. De mouwen heb ik bewust een stukje langer gemaakt, zodat deze echt dat ‘poffende’ effect krijgen.

Hierna kon ik alle draadjes af gaan werken en ten slotte het boord voor de onderkant van de trui haken. Onbewust verdween de trui toen een beetje naar de achtergrond. Zo af en toe pakte ik ‘m er weer even bij. Begin dit jaar was de trui helemaal af, inmiddels heb ik ‘m een aantal keer gedragen en is het eigenlijk precies wat ik had gehoopt.

De trui draag ik op een highwaisted wide leg spijkerbroek, doordat de trui wat korter is valt deze precies mooi op de broek. De trui is gehaakt met de grannysteek en daardoor een klein beetje doorschijnend. Ik heb daarom een zwart longsleeves shirt gekocht die ik hier standaard onder draag.

Gehaakte zwarte trui granny steek
Trui haken met col
Cropped trui haken met pofmouwen

Het haken van de eerste trui viel me eigenlijk reuze mee. En stiekem ben ik al begonnen aan wat volgende truien. Naast truien voor de winter ben ik ook aan het kijken wat leuk is om te haken voor bijvoorbeeld in de lente en de zomer. Hier heel snel meer over 😉.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!