Selecteer een pagina

Speciale Haaksteken: De Kreeftsteek

Speciale haaksteken: De Kreeftsteel

Wanneer je op zoek bent naar een toffe steek om je gehaakte item netjes af te werken, dan is de kreeftsteek misschien wel iets voor jou. Met deze steek haak je super simpel een mooi randje langs je haakwerk. De steek is bijvoorbeeld leuk om te gebruiken bij aan de onderkant van een gehaakte trui of sjaal, of bij een deken. Hieronder laat ik je stap voor stap zien hoe je deze steek haakt.


In tegenstelling tot andere steken haak je de kreeftsteek van links naar rechts. Je haakt eigenlijk als het ware terug. De steek wordt daarom ook wel de omgekeerde vaste genoemd.

Het is eigenlijk super simpel:

Haak een lossen maar keer je haakwerk niet.

Kreeftsteek haken met 2 kleuren garen

Steek je haaknaald in de vorige steek (de eerste steek rechts van je haaknaald)

Close up gehaakt randje Kreeftsteek

Sla de draad om je naald en haal deze door de steek. Er staan nu twee lussen op je haaknaald.

Close-up Haakwerk, haaksteken uitgelegd

Sla de draad weer om je haaknaald en haal deze door alle twee de lusjes.

Haak Tutorial: Kreeftsteek haken

Dit herhaal je tot het einde van de toer. Het is ook leuk om je gehaakte item helemaal rondom te omhaken met de kreeftsteek.

Hoe haak je de kreeftsteek?

Tip! Voor dit voorbeeld heb ik ervoor gekozen om de kreeftsteek in een andere kleur te haken, maar je kunt natuurlijk ook prima het randje met dezelfde kleur als je gehaakte item haken, op deze manier wordt het randje nog wat subtieler.


Drops haaknaalden set Circus Pro

Drops Haaknaaldenset

DROPS Pro Circus Haaknaalden – Set

€30,23 bij Bol.com

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!