Selecteer een pagina

De leukste stoffenmarkten in Nederland

De leukste stoffen markten in Nederland

Toen we nog in Dordrecht woonden ging ik regelmatig met mijn moeder naar de markt in Rotterdam. Met een grote zak patat (met natuurlijk extra veel saus) langs de kraampjes met stoffen struinen. Regelmatig kwamen we met toffe stoffen, voor leuke lage prijzen, weer thuis. In deze blog heb ik (naar mijn mening) de leukste stoffenmarkten in Nederland voor je op een rijtje gezet.

De Rotterdamse markt bij Blaak

Deze markt blijft persoonlijk toch wel mijn favoriet. Hier vind je redelijk veel verschillende stoffen. De markt staat op dinsdag en zaterdag bij Blaak. Het gedeelte met de stoffen vind je meestal ter hoogte van de bibliotheek. Hier vind je zeker een aantal kramen waar je voor leuke lage prijzen toffe stoffen kunt vinden. Ben je naast fan van stoffen ook fan van vintage en tweedehands? Loopt dan ook zeker even langs het gedeelte van de markt waar je tweedehands items kunt scoren. Wellicht vind je hier een toffe tweedehands blouse die je eenvoudig om kunt toveren tot een hippe cropped blouse. (in deze blog vind je een handige tutorial)

Tip! Sla de kraam met de meubel- en leren stoffen zeker niet over. Hier heb ik zelf een tijd terug 2 rollen met restant leer gekocht voor een leuke prijs.

Lapjesmarkt in Utrecht

Het is alweer een paar jaar terug dat ik hier met mijn moeder naartoe ben gegaan. Maar eerlijk is eerlijk we hebben hier toen wel leuk gescoord. Met name de kraam met mooie katoenen stoffen was op dit moment mijn favoriet.

Wist je dat de lapjesmarkt in Utrecht al meer dan 400 jaar oud is? In 1597 gaf de gemeente Utrecht het linnenweversgilde toestemming om twee keer per jaar een markt te organiseren. De lapjesmarkt vind je iedere zaterdagochtend op de Breedstraat en de Wijdebegijnenstraat. Ook wanneer je met de trein naar Utrecht gaat is dit prima aan te lopen.

Online workshop spijkerjack maken op de naaimachine (1)

Zelf een spijkerjack maken

Wil jij ook leren hoe je zelf een spijkerjas kunt maken op de naaimachine (zelfs als je nog niet zo veel ervaring hebt)? In deze digitale video workshop laat ik je dit van begin tot eind zien.

Nu tijdelijk voor maar €47

Lapjesmarkt in Amsterdam

Hier ben ik zelf nog niet geweest, maar ook hier schijnen er veel kramen met stoffen te staan. Het is de Westerstraat-markt die iedere maandag te vinden is in de Jordaan.

De Albert Cuypmarkt in Amsterdam

Hier ben ik een aantal keer geweest met mijn oma, en hier vind je ook echt super toffe stoffen. Achter veel kramen vind je ook direct de winkel die bij de kraam hoort, waar je binnen dus nog veel meer stoffen en fournituren kunt scoren.

Naast de wekelijkse markten heb je natuurlijk ook nog de stoffenmarkten van bijvoorbeeld het stoffenspektakel en het stoffencircus. Mijn ervaring is dat het aanbod van deze verschillende markten per stad wat kunnen verschillen. Zo heb ik bijvoorbeeld op deze markt in Rotterdam op het Afrikaanderplein fantastische stoffen gescoord, maar vond ik de stoffen in Dordrecht weer wat minder. Maar dit is misschien ook wel afhankelijk van waar je op dat moment naar op zoek bent.

Ben je op zoek naar nog meer handige tips, zodat jij met de mooiste stoffen naar huis gaat?
Lees dan vooral ook deze blog: 5 tips voor het kopen van stof op de markt.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!