De leukste stoffenmarkten in Nederland

De leukste stoffen markten in Nederland

Toen we nog in Dordrecht woonden ging ik regelmatig met mijn moeder naar de markt in Rotterdam. Met een grote zak patat (met natuurlijk extra veel saus) langs de kraampjes met stoffen struinen. Regelmatig kwamen we met toffe stoffen, voor leuke lage prijzen, weer thuis. In deze blog heb ik (naar mijn mening) de leukste stoffenmarkten in Nederland voor je op een rijtje gezet.

De Rotterdamse markt bij Blaak

Deze markt blijft persoonlijk toch wel mijn favoriet. Hier vind je redelijk veel verschillende stoffen. De markt staat op dinsdag en zaterdag bij Blaak. Het gedeelte met de stoffen vind je meestal ter hoogte van de bibliotheek. Hier vind je zeker een aantal kramen waar je voor leuke lage prijzen toffe stoffen kunt vinden. Ben je naast fan van stoffen ook fan van vintage en tweedehands? Loopt dan ook zeker even langs het gedeelte van de markt waar je tweedehands items kunt scoren. Wellicht vind je hier een toffe tweedehands blouse die je eenvoudig om kunt toveren tot een hippe cropped blouse. (in deze blog vind je een handige tutorial)

Tip! Sla de kraam met de meubel- en leren stoffen zeker niet over. Hier heb ik zelf een tijd terug 2 rollen met restant leer gekocht voor een leuke prijs.

Lapjesmarkt in Utrecht

Het is alweer een paar jaar terug dat ik hier met mijn moeder naartoe ben gegaan. Maar eerlijk is eerlijk we hebben hier toen wel leuk gescoord. Met name de kraam met mooie katoenen stoffen was op dit moment mijn favoriet.

Wist je dat de lapjesmarkt in Utrecht al meer dan 400 jaar oud is? In 1597 gaf de gemeente Utrecht het linnenweversgilde toestemming om twee keer per jaar een markt te organiseren. De lapjesmarkt vind je iedere zaterdagochtend op de Breedstraat en de Wijdebegijnenstraat. Ook wanneer je met de trein naar Utrecht gaat is dit prima aan te lopen.

Lapjesmarkt in Amsterdam

Hier ben ik zelf nog niet geweest, maar ook hier schijnen er veel kramen met stoffen te staan. Het is de Westerstraat-markt die iedere maandag te vinden is in de Jordaan.

De Albert Cuypmarkt in Amsterdam

Hier ben ik een aantal keer geweest met mijn oma, en hier vind je ook echt super toffe stoffen. Achter veel kramen vind je ook direct de winkel die bij de kraam hoort, waar je binnen dus nog veel meer stoffen en fournituren kunt scoren.

Naast de wekelijkse markten heb je natuurlijk ook nog de stoffenmarkten van bijvoorbeeld het stoffenspektakel en het stoffencircus. Mijn ervaring is dat het aanbod van deze verschillende markten per stad wat kunnen verschillen. Zo heb ik bijvoorbeeld op deze markt in Rotterdam op het Afrikaanderplein fantastische stoffen gescoord, maar vond ik de stoffen in Dordrecht weer wat minder. Maar dit is misschien ook wel afhankelijk van waar je op dat moment naar op zoek bent.

Ben je op zoek naar nog meer handige tips, zodat jij met de mooiste stoffen naar huis gaat?
Lees dan vooral ook deze blog: 5 tips voor het kopen van stof op de markt.

Vind je het leuk om te leren hoe je je eigen kleding kunt maken. Of ben je op zoek naar toffe naaipatronen? Klik dan hier om onze online workshops te bekijken. Hier laat ik je stap voor stap zien hoe je zelf aan de slag kunt achter de naaimachine en geef ik je heeel veel handige tips, zodat je leker snel resultaat hebt! 🙂