Selecteer een pagina

De popcornsteek haken, hoe doe je dat?

De popcornsteek haken, zo doe je dat

Naast de standaard haaksteken zoals vasten en stokjes bestaan er nog veel meer toffe steken. Deze keer wil ik graag de popcornsteek met je delen. De gehaakte ‘bolletjes’ zorgen voor een vrolijk effect. Je kunt deze steek bijvoorbeeld gebruiken voor toffe truien of sjaals.


Waarom de popcornsteek de popcornsteek heet, spreekt denk ik wel voor zich 😉
Je kunt er eventueel voor kiezen om over de gehele toer popcornsteken te haken, maar je kunt dit ook juist een beetje afwisselen en er juist voor kiezen om bijvoorbeeld maar een paar van deze steken in de toer te verwerken. Dit is net wat jij leuk vindt. 

In dit voorbeeld heb ik verschillende toeren met verschillende kleuren garen gehaakt, maar ook in een effen kleur, is deze steek erg tof.

Drops haaknaalden set Circus Pro

Drops Haaknaaldenset

DROPS Pro Circus Haaknaalden – Set

€30,23 bij Bol.com

Tutorial: de popcornsteek haken

Ik ben begonnen met een rij met vasten. In de toer daarna ga ik de popcornsteek haken. Ik heb er voor gekozen om de popcornsteek af te wisselen met vasten (1 popcornsteek, 1 vaste, 1 popcornsteek, enz.)

De popcornsteek bestaat uit een cluster van 4 stokjes (je kan er ook voor kiezen om de bolletjes wat groter te maken, haak dan 5 stokjes). Sla de draad om de haaknaald en haak een stokje zoals je dat gewend bent, maar sla de laatste keer doorhalen over. Er staan nu twee lusjes op je haaknaald.

Tip! Weet je nog niet precies hoe je een stokje kunt haken? Bekijk dan zeker ook even deze blog: “Leren haken: hoe haak je een stokje?”

Haak een stokje maar sla de laatste stap over, er staan nu 2 lusjes op je haaknaald

Herhaal dit nog 3 keer. Er staan nu vijf lusjes op je haaknaald.

De popcorn steek haken, tutorial

Sla de draad nog een keer om de haaknaald, en haal deze door de vijf lusjes heen.

Sla de draad om de haaknaald en haal deze door alle lusjes heen
Leren haken de popcorn steek

Vervolgens kan je de volgende steek haken, in dit geval een vaste.

Haak hierna een vaste

Hierna haak je weer de popcornsteek, een vaste, enz. Dit herhaal je tot het einde van de toer.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!