De popcorn steek haken

Naast de standaard haaksteken zoals vasten en stokjes bestaan er nog veel meer toffe steken. Deze keer wil ik graag de popcornsteek met je delen. De gehaakte ‘bolletjes’ zorgen voor een vrolijk effect. Je kan deze steek gebruiken bij het haken van knuffels, zoals bij de vacht van een schaap. Maar ook als decoratieve steek in kledingstukken of accessoires is dit een leuke toevoeging.


Ik ben begonnen met een rij met vasten. In de toer daarna ga ik de popcornsteek haken. Ik heb er voor gekozen om de popcornsteek af te wisselen met vasten (1 popcornsteek, 1 vaste, 1 popcornsteek, enz.)


De popcornsteek bestaat uit een cluster van 4 stokjes (je kan er ook voor kiezen om de bolletjes wat groter te maken, haak dan 5 stokjes). Sla de draad om de haaknaald en haak een stokje zoals je dat gewend bent, maar sla de laatste keer doorhalen over. Er staan nu twee lusjes op je haaknaald.

Popcornsteek haken
Popcornsteek haken
Popcornsteek haken
Popcornsteek haken
Popcornsteek haken

Herhaal dit nog 3 keer. Er staan nu vijf lusjes op je haaknaald.

Popcornsteek haken

Sla de draad nog een keer om de haaknaald, en haal deze door de vijf lusjes heen.

Popcornsteek haken
Popcornsteek haken

Vervolgens kan je de volgende steek haken, in dit geval een vaste.

Popcornsteek haken
Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Ik heb een cadeautje voor je!

Meld je nu helemaal gratis aan voor deze online workshop waarin ik je laat zien hoe je deze shorts zelf kunt maken. Je krijgt gratis toegang tot het patroon en de uitleg!

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop