Selecteer een pagina

De voordelen van online naailessen

De voordelen van online naailessen

Je eigen kleding maken is zeker niet meer ouderwets en wordt eigenlijk alleen maar populairder. Wanneer je helemaal vanaf 0 begint dan vind je het misschien wel fijn om een soort houvast te hebben. Naailessen kunnen dan de ideale oplossing zijn. Dit zou op locatie kunnen, maar tegenwoordig ook zeker online. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van online naailessen.

De voordelen van online naailessen:

Lekker op je eigen tempo

Geen zorgen dat je niet mee kunt komen met de groep, maar echt volledig op jouw tempo aan de slag. Klinkt als de ideale situatie toch? Kom je ergens niet helemaal uit, dan spoel je het filmpje gewoon weer een stukje terug. En moet je dit vijf keer achter elkaar doen? Geen probleem, jij bepaalt de snelheid. Op deze manier kun je heel relaxt te werk gaan. En heb je een dag, een week of een maand geen zin om hiermee verder te gaan, dan laat je het gewoon even liggen, tot dat je er wel weer zin in hebt.

Vanuit huis

Persoonlijk ben ik een echte huismuts en vind ik heel echt heerlijk om gewoon in mijn eigen bubbel bezig te zijn achter de naaimachine. Fijne muziek of een podcast aan en dan gewoon zo lekker bezig zijn. En het grote voordeel van online naailessen? Je hoeft hier de deur niet voor uit. Geen verplichtingen, je kan dit gewoon doen op het moment dat het jou het beste uitkomt. (Wil jij dus zondagmorgen in je pyjama achter de naaimachine gaan zitten, ik zeg doen! 😉)

Start waar en wanneer jij wilt

De lessen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Ben jij dus een echte nachtbraker en wil je het liefste ’s avonds laat aan de slag? Dan open je gewoon de online naailessen en start je dan. Ben je daarentegen een echte vroege vogel en zijn de ochtenden voor jouw de periodes dat je het meest actief bent? Ook dan staan we voor je klaar en kun je gelijk beginnen.

Daarnaast speelt waar je woont ook geen enkele rol. Woon je (net als ik) in een behoorlijke uithoek? Geen probleem! Het enige wat je hoeft te doen is je laptop open te klappen!

Geen mensen die op je vingers kijken

Vind je het ook zo lastig als mensen op je vingers kijken (ook al bedoelen ze het vaak goed)? Ongemerkt wordt ik hier zelf altijd toch een beetje zenuwachtig van. Persoonlijk ben ik dan ook gewoon liever zelf lekker bezig, zonder dat iemand met iedere stap over mijn schouder mee staat te kijken. Je zult ook zien dat je vanuit huis meer ‘durft’ en daardoor makkelijker de stappen zet, althans dat is mijn eigen ervaring.

Snel resultaat met de online naailessen

Natuurlijk wil je lekker snel resultaat. En ik geloof ook oprecht dat dit belangrijk is. Op deze manier blijf je gemotiveerd, blijft het leuk en heb je wellicht super veel zin om nog veel meer toffe dingen te gaan maken. Daarom starten we ook niet met het maken van proeflapjes, kussenhoezen of keukenschorten. We duiken meteen de hoek van de kleding in en gaan meteen aan de slag met die toffe kledingstukken!

Ik heb het zelf meerdere keren gemerkt. En heel eerlijk? Ik werd gewoon echt niet gelukkig van het maken van al die proeflapjes. Natuurlijk was het goed om de techniek onder de knie te krijgen, maar ik geloof dat dit ook prima kan in een kledingstuk.

Dit is dan ook de reden dat we er op dit moment voor hebben gekozen om de naailessen te verpakken in online workshops. We laten je hierbij van A tot Z zien hoe je het desbetreffende kledingstuk kunt maken en laten je gaandeweg zien welke technieken hierbij aan bod komen. Op deze manier heb je super snel resultaat. Hoe tof is dat? Mocht je dit ook willen leren, dan kun je hier eenvoudig aanmelden voor een online workshop, zodat je vandaag nog aan de slag kunt 😊

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop