Selecteer een pagina

DIY: Boho kettinkjes met bloemetjes maken

DIY Zelf een boho choker met bloemetjes maken

De leukste kettinkjes maak je eenvoudig zelf, bijvoorbeeld deze vrolijke kettinkjes met bloemen. Super leuk om met langere kettinkjes te combineren. Ik heb de kettinkjes gemaakt van rocailles, maar in principe kun je ze maken met allerlei soorten kraaltjes. Zorg er wel voor dat alle kralen ongeveer even groot zijn.


Wat heb je nodig:

  • (Kleine) Kraaltjes, (ik heb rocailles gebruikt van 4 mm groot)
  • Rijgdraad
  • 2 Knijpkralen
  • 1 Slotje
  • 1 Splitring
  • Knijptang
  • Schaar

Een splitring is eigenlijk een dubbel ringetje, doordat deze niet zomaar open te buigen is voorkomen je dat het rijgdraad tussen de ring uit schiet.

Close Up Splitring, DIY Bloemenketting maken

Knip ongeveer 1 meter van het rijgdraad. Rijg hier een knijpkraal en de splitring op. Steek vervolgens het uiteinde van de draad terug door de knijpkraal. De knijpkraal kun je nu dichtknijpen. Dit is het begin van je kettinkje.

Knijpkraal op rijgdraad. Zelf kettinkje met bloemetjes maken
Knijpkraal op rijgdraad. Zelf kettinkje met bloemetjes maken

Rijg vervolgens 5 kraaltjes van kleur 1 op de draad. Rijg het korte uiteinde van de draad door deze 5 kraaltjes en knip het uiteinde van de draad kort af. Hierna rijg je nog 7 kraaltjes voor de bloem op de draad.

Kraaltjes op rijgdraad, DIY kettinkje maken

Steek de draad vervolgens terug door de eerste kraal van het bloemetje, zoals te zien op de foto. Wanneer je de draad aantrekt ontstaat er een rondje.

DIY Bloemen Ketting Maken
DIY Bloemen Ketting Maken

Vervolgens rijg je de kraal die in het midden van het bloemetje komt op de draad. En steek je de draad vervolgens door de 4e kraal van het bloemetje.

Ketting met bloemetjes maken DIY

Rijg dan weer de kraaltjes die tussen de bloemetjes komen op de draad (in dit geval 5 beige kraaltjes) en maak op precies dezelfde manier weer een bloemetje. Herhaal dit tot de gewenste lengte van het kettinkje. Ik heb er voor gekozen om 13 bloemetjes te maken.

Wanneer de ketting lang genoeg is, rijg je weer een knijpkraal en het slotje op de draad. De draad steek je weer door de knijpkraal terug en vervolgens door de 5 laatste kraaltjes.

Zorg dat de kraaltjes goed aansluiten en knijp de knijpkraal dicht. Het stukje draad wat over is kun je kort afknippen.

Zelf een kettinkje maken DIY
Ketting met bloemetjes maken kraaltjes

Ten slotte kun je eventueel een verlengkettinkje aan de splitring vastmaken, zodat het kettinkje verstelbaar is.

En tadaa jouw zelfgemaakte kettinkje is helemaal af! 😊

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop