Selecteer een pagina

Een nieuwe hobby leren: waarom ik geloof dat het belangrijk is om ook snel resultaat te hebben

Lockmachine, een nieuwe hobby leren

Het maken van je eigen kleding kun je zo eenvoudig of ingewikkeld maken als jij zelf wilt. En eerlijk is eerlijk er komen toch nog wel aardig wat nieuwe technieken bij kijken die je toch even onder de knie zal moeten krijgen. Toch geloof ik dat je dit proces zo leuk mogelijk moet gaan maken en dat je ervoor moet zorgen dat je lekker snel resultaat hebt, benieuwd waarom ik dat denk? Ik vertel het je in deze blog.

Ik hoorde laatst in een podcast van een succesvolle Amerikaanse ondernemer dat er niets zo belangrijk is als het zien van vooruitgang. Het is de manier om in die goede positieve flow te blijven en lekker door te gaan waar je mee bezig bent en op deze manier enthousiast te blijven om weer nieuwe dingen te leren. En ja we kunnen ons zelf ook heel makkelijk saboteren door die groei en vooruitgang niet te zien.

Naast dat hij een succesvolle business runt, leert hij zichzelf ook gitaarspelen. En het leren van een nieuwe hobby gebruikte hij dan ook als voorbeeld om te laten zien hoe krachtig het leren van nieuwe dingen is. Hij vertelde dat het hem zo’n kick geeft als hij in een week een nieuw nummer leert spelen op de gitaar en dat hij kan zien dat hij weer verder gegroeid is. En ik geloof ook zeker dat dit ook geldt voor een nieuwe hobby zoals het maken van je eigen kleding. Zo wordt er veel beginners aangeraden om te starten met een simpel project als een kussensloop of een schort. Maar eerlijk is eerlijk, ik word hier nu niet bepaalt warm van. Tuurlijk, het zijn simpele projecten die eenvoudig zijn om mee te starten. Maar toen ik net begon achter de naaimachine, droomde ik meer van het maken van eigen jurkjes, hippe broeken en gave jassen. De projecten die ik eigenlijk wilde maken, zoals hierboven genoemde kledingstukken, leken hierdoor echt heel ver weg, ik zou eerst nog heel veel dingen moeten leren, voordat ik eindelijk daar zou zijn. En dat was nou niet bepaald een heel motiverend idee.

Dit is dan ook de reden dat ik er bewust voor heb gekozen, om tijdens het maken van mijn eigen kleding en de items die we maken in de online workshops, technieken zoals rijgen en andere tijdrovende klusjes even achterwege te laten. Het is niet zo dat ik deze technieken nooit gebruikt, maar ik wil er wel naar streven om zo snel mogelijk resultaat te zien, ook voor jou. Want hoe vet is als jouw eerste project een toffe hoodie, een flanellen jas of een gave shorts met strikceintuur is? En hoeveel motivatie heb je juist als je ziet dat je dit nu al kan! Persoonlijk geloof ik dat dit veel meer motivatie geeft om nieuwe dingen te leren dan eindeloos proeflapjes maken met verschillende steken.

Mocht je dit nou ook vinden, en wil je ook heel graag leren hoe je jouw eigen kleding kunt maken? Meld je dan vooral aan voor de gratis ‘Online workshop maak je eigen shorts’ waarin ik je helemaal stap voor stap de basistechnieken van de naaimachine leer. Ik laat je daarnaast ook zien hoe je de patroondelen uit de stof kunt knippen en hoe je de broek in elkaar stikt. Inclusief handige trucjes! 😉
Oh ja, en je kunt de workshop volledig in jouw eigen tempo en helemaal online volgen.

Klik hier om je aan te melden voor de workshop