Selecteer een pagina

Een nieuwe hobby leren: waarom ik geloof dat het belangrijk is om ook snel resultaat te hebben

Lockmachine, een nieuwe hobby leren

Het maken van je eigen kleding kun je zo eenvoudig of ingewikkeld maken als jij zelf wilt. En eerlijk is eerlijk er komen toch nog wel aardig wat nieuwe technieken kijken bij het leren van een nieuwe hobby. En deze technieken en trucjes zal je toch even onder de knie zal moeten krijgen. Toch geloof ik dat je dit proces zo leuk mogelijk moet gaan maken. En dat je ervoor moet zorgen dat je lekker snel resultaat hebt. Benieuwd waarom ik dat denk? Ik vertel het je in deze blog.

Ik hoorde laatst in een podcast van een succesvolle Amerikaanse ondernemer dat er niets zo belangrijk is als het zien van vooruitgang. Het is de manier om in die goede positieve flow te blijven en lekker door te gaan waar je mee bezig bent. Op deze manier blijf je enthousiast om weer nieuwe dingen te leren. En ja we kunnen ons zelf ook heel makkelijk saboteren door die groei en vooruitgang even niet te zien.

Naast dat hij een succesvolle business runt, leert hij zichzelf ook gitaarspelen. En het leren van een nieuwe hobby gebruikte hij dan ook als voorbeeld om te laten zien hoe krachtig het leren van nieuwe dingen is. Hij vertelde dat het hem zo’n kick geeft als hij in een week een nieuw nummer leert spelen op de gitaar en dat hij kan zien dat hij weer verder gegroeid is.

Online workshop schoudertas maken op de naaimachine (1)

Maak je eigen reversible schoudertas

Wil jij ook leren hoe je zelf een schoudertas kunt maken op de naaimachine, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen?
Meld je aan voor de digitale workshop. Hierin laat ik je in verschillende video’s zien hoe jij dit ook kunt doen.

Nu voor maar €25

Een nieuwe hobby leren: je eigen kleding maken op de naaimachine

En ik geloof ook zeker dat dit ook geldt voor een nieuwe hobby zoals het maken van je eigen kleding. Zo wordt er veel beginners aangeraden om te starten met een simpel project als een kussensloop of een schort. Maar eerlijk is eerlijk, ik word hier nu niet bepaalt warm van. Tuurlijk, het zijn simpele projecten die eenvoudig zijn om mee te starten. Maar toen ik net begon achter de naaimachine, droomde ik meer van het maken van eigen jurkjes, hippe broeken en gave jassen. De projecten die ik eigenlijk wilde maken, zoals hierboven genoemde kledingstukken, leken hierdoor echt heel ver weg. Ik zou eerst nog heel veel dingen moeten leren, voordat ik eindelijk daar zou zijn. En dat was nou niet bepaald een heel motiverend idee.

Dit is dan ook de reden dat ik er bewust voor heb gekozen, om tijdens het maken van mijn eigen kleding en de items die we maken in de online workshops, technieken zoals rijgen en andere tijdrovende klusjes even achterwege te laten. Het is niet zo dat ik deze technieken nooit gebruik. Maar ik wil er wel naar streven om zo snel mogelijk resultaat te zien, ook voor jou. Want hoe vet is als jouw eerste project een toffe hoodie, een flanellen jas of een gave shorts met strikceintuur is? En hoeveel motivatie heb je juist als je ziet dat je dit nu al kan! Persoonlijk geloof ik dat dit veel meer motivatie geeft om nieuwe dingen te leren dan eindeloos proeflapjes maken met verschillende steken.

Mocht je dit nou ook vinden, en wil je ook heel graag leren hoe je jouw eigen kleding kunt maken? Dan zou ik het super tof vinden om je in één van onze online workshops te zien! In deze workshops ga ik jou stap voor stap laten zien hoe ook jij (zelfs als je nog geen ervaring hebt met de naaimachine) de tofste kleding helemaal zelf kunt maken. Ik laat je bijvoorbeeld zien hoe je het patroon helemaal klaar maakt om te gebruiken, hoe je alle patroondelen uit de stof knipt en hoe je deze vervolgens in elkaar stikt. Inclusief handige trucjes! 😉

Klik hier om je aan te melden voor een workshop.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!