Selecteer een pagina

Een tornmesje, wat is het en hoe gebruik je het?

Een tornmesje is naar mijn mening onmisbaar wanneer je bezig bent achter de naaimachine. Kleine (of stiekem grote 😉) foutjes kan je eenvoudig oplossen door de gestikte naad weer los te maken. In deze blog vertel ik je graag meer over dit handige hulpmiddel.


Waar gebruik je een tornmesje voor?

Een tornmesje kan je gebruiken om een stiksel los te tornen. Wanneer je bijvoorbeeld een naad verkeerd hebt gestikt, dan kan je deze eenvoudig met een tornmesje weer los maken. Maar ook wanneer je knoopsgaten gaat maken is een tornesje een must have. Op deze manier kan je het knoopsgat netjes opensnijden.


Hoe gebruik je een tornmesje?

Een tornmesje heeft een scherp puntje en een puntje met een gekleurd bolletje erop. Hiertussen zit een scherp mesje waarmee je de draden door kan snijden.  

Leg de naad die je los wilt halen plat voor je. Steek het puntje van het tornmesje onder de draden die je los wilt tornen en snijd de draden voorzichtig door. Herhaal dit zodat je de draad eenvoudig los kan maken. Ten slotte kan je de losse draadjes verwijderen.


Verschillende soorten tornmesjes

Tornmesjes zijn er in allerlei soorten en maten. Er bestaan tegenwoordig ook tornmesjes met ergonomische handgrepen. Kies een mesje dat jij fijn vind.

Tip: ik heb meerdere tornmesjes, het gebeurt me namelijk nog wel eens dat ik er eentje kwijt ben, zo heb ik er altijd eentje achter de hand.

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop