Een tornmesje, wat is het en hoe gebruik je het?

Een tornmesje is naar mijn mening onmisbaar wanneer je bezig bent achter de naaimachine. Kleine (of stiekem grote 😉) foutjes kan je eenvoudig oplossen door de gestikte naad weer los te maken. In deze blog vertel ik je graag meer over dit handige hulpmiddel.


Waar gebruik je een tornmesje voor?

Een tornmesje kan je gebruiken om een stiksel los te tornen. Wanneer je bijvoorbeeld een naad verkeerd hebt gestikt, dan kan je deze eenvoudig met een tornmesje weer los maken. Maar ook wanneer je knoopsgaten gaat maken is een tornesje een must have. Op deze manier kan je het knoopsgat netjes opensnijden.


Hoe gebruik je een tornmesje?

Een tornmesje heeft een scherp puntje en een puntje met een gekleurd bolletje erop. Hiertussen zit een scherp mesje waarmee je de draden door kan snijden.  

Leg de naad die je los wilt halen plat voor je. Steek het puntje van het tornmesje onder de draden die je los wilt tornen en snijd de draden voorzichtig door. Herhaal dit zodat je de draad eenvoudig los kan maken. Ten slotte kan je de losse draadjes verwijderen.


Verschillende soorten tornmesjes

Tornmesjes zijn er in allerlei soorten en maten. Er bestaan tegenwoordig ook tornmesjes met ergonomische handgrepen. Kies een mesje dat jij fijn vind.

Tip: ik heb meerdere tornmesjes, het gebeurt me namelijk nog wel eens dat ik er eentje kwijt ben, zo heb ik er altijd eentje achter de hand.

Online workshop spijkerjack maken op de naaimachine (1)

Zelf een spijkerjack maken

Wil jij ook leren hoe je zelf een spijkerjas kunt maken op de naaimachine (zelfs als je nog niet zo veel ervaring hebt)? In deze digitale video workshop laat ik je dit van begin tot eind zien.

Nu tijdelijk voor maar €47

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding
Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!