Selecteer een pagina

Een tote bag maken op de naaimachine, welke stof kun je hiervoor het beste gebruiken?

Een tote bag maken op de naaimachine, welke stof kun je hiervoor het beste gebruiken?

Eén van de makkelijkste items om zelf te maken op de naaimachine? Een toffe schoudertas! En wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om zelf een tote bag te maken op de naaimachine, maar misschien vraag je je nog wel af welke stof je hiervoor het beste kunt gebruiken. Ik vertel je hier meer over in deze blog.

Het belangrijkste punt voor het kiezen van de stof voor je tote bag is natuurlijk dat de tas straks ook mooi stevig zal zijn. De wat dikkere en stevigere stoffen zijn hier dan ook wat meer voor geschikt. Zo kun je met gemak alle dingen meenemen in je tas die je graag wilt. Stoffen met stretch kun je hiervoor het beste vermijden.

Je kunt ook prima even tussen de meubelstoffen kijken. Het voordeel is dat deze stoffen vaak ook mooi stevig zijn, ideaal dus om een goede stevige tas van te maken.

Deze stof zou je kunnen gebruiken voor het maken van jouw tote bag:

Linnen

Wil je een meer minimalistische versie maken? Dan kan linnen een prima optie zijn. Zeker de natuurlijke kleuren, zoals beige en bruin vind ik zelf erg tof. Je kunt eventueel ook een combinatie maken van meerdere kleuren.

Met linnen maak je bijvoorbeeld binnen een handomdraai een toffe tas die je mee kunt nemen naar het strand.

Online workshop schoudertas maken op de naaimachine (1)

Maak je eigen reversible schoudertas

Wil jij ook leren hoe je zelf een schoudertas kunt maken op de naaimachine, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen?
Meld je aan voor de digitale workshop. Hierin laat ik je in verschillende video’s zien hoe jij dit ook kunt doen.

Nu voor maar €25

(Keper)katoen

Een goede stevige katoenen stof, is ook een prima idee voor het maken van jouw eigen schoudertas. Keperkatoen is bijvoorbeeld een versie die goed stevig is. Vaak wordt aan deze stof ook een percentage polyester toegevoegd. Keperkatoen wordt op een bepaalde manier geweven (met een keperbinding) waardoor de stof een stuk sterker wordt dan andere stoffen.

Canvas

Deze stof lijkt een beetje qua eigenschappen op het keperkatoen. Ook dit is een sterke stof die door de manier van weven weer een stuk steviger wordt. Dit zorgt er dan ook voor dat deze stof lang mee zal gaan en niet snel zal gaan scheuren. Er zijn ook versies te koop met een speciale coating, zodat de stof ook waterafstotend is.

Denim

Dit is één van mijn favoriete stoffen, zowel voor kleding als voor leuke accessoires zoals een goede tote bag. Eigenlijk is spijkerstof, naar mijn mening, altijd goed 😊. Ook bij spijkerstof kun je weer kiezen uit verschillende diktes. Zo heb je hele stugge spijkerstof, maar ook de wat dunnere versies.

Tip! Je kunt eventueel ook een oude spijkerbroek hergebruiken door hier een toffe tote bag van te maken.

Corduroy

Corduroy, ook wel ribstof genoemd, is een onwijs leuke stof om kleding van te maken, maar ook tassen zijn heel tof om van deze stof te maken. Met name de wat donkerdere tinten zoals donkergroen en donkerblauw vind ik zelf erg mooi.

Corduroy heeft een vleug. Wanneer je met je hand in twee verschillende richtingen over de stof strijkt, zal je zien dat de kleur hierdoor iets kan verschillen. Wanneer je de patroondelen uit de stof gaat knippen, zorg er dan wel voor dat je dit allemaal in dezelfde richting doet. Op deze manier voorkom je een kleurverschil in jouw zelfgemaakte tas. 😉

Nepleer

Nepleer kan ook een goede optie zijn, ook hiermee kun je, net als het linnen, heel eenvoudig een luxere, wat meer minimalistische tas maken.  

Het voordeel van deze stof is dat deze niet rafelt, hierdoor hoef je de binnenkant van de tas niet af te werken en ben je nog sneller klaar!

Teddy

Een tijdje terug zag je verschillende tassen gemaakt van teddy en faux fur. Het moet je smaak een beetje zijn, maar wanneer je dit tof vind, dan kun je hier wel hele toffe tassen van maken.

Tip! Je kunt er voor kiezen om de binnenkant van je tote bag te voeren, op deze manier is de naadtoeslag  aan de binnenkant meteen netjes weggewerkt én kun je ook meteen toffe details aan je tas toe voegen. Zo kun je bijvoorbeeld voor de voering ook een leuke stof met print kiezen.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!