Selecteer een pagina

Haken voor kerst: Gratis Haakpatroon kleine Kerstboompjes

4 gehaakte kerstboompjes

Jaaa! Voor je het weet is het al weer Kerst. Misschien staat de boom al bij jou thuis, misschien ben je nog op zoek naar leuke kerstversiering voor in de boom? Hoe dan ook deze gehaakte kerstboompjes zullen jouw uitgedoste boom zeker compleet maken! Je kunt er ook voor kiezen om de gehaakte boompjes aan een slinger te hangen en zo een vrolijke kerstslinger te maken.


Ik heb de kerstboompjes gehaakt met wat dunner acrylgaren en haaknaaldnr. 2,5. Bij mij zijn de boompjes ongeveer 10 cm groot geworden. Je kunt natuurlijk voor verschillende materialen kiezen, de kerstboompjes zullen dan misschien enkel wat groter of kleiner worden. Het voordeel van deze kleine boompjes is dat je ze binnen no time maakt. Hierdoor zijn ze zeer geschikt als leuk projectje tussendoor. Maak er zoveel als jij wilt!


Gratis haakpatroon kerstboompjes:

Begin met het groene garen.

Toer 1: Haak 2 lossen en haak vervolgens 2 v in de eerste l.
Toer 2: 2 v
Toer 3: 2 v in de eerste en de laatste v (= 4 v)
Toer 4: 4 v
Toer 5: 2 v in de eerste v, 2 v, 2 v in de laatste v (= 6 v)
Toer 6: 6 v
Toer 7: 2 v in de eerste v, 4 v, 2 v in de laatste v (= 8 v)
Toer 8 & 9: 8 v
Toer 10: 2 v in de eerste v, 6 v, 2 v in de laatste v (= 10 v)
Toer 11 & 12: 10 v
Toer 13: 2 v in de eerste v, 8 v, 2 v in de laatste v (= 12 v)
Toer 14 & 15: 12 v

Hecht af met het groene garen.

Hecht het bruine garen aan, in de 5e steek.

Toer 1 t/m 4: 4 v
Hecht af.

Gehaakte kerstboom
Close up kerstboompjes haken
Gehaakt kerstboompje

Haak nog een precies dezelfde kerstboom. Leg deze twee op elkaar en naai deze rondom op elkaar vast met kleine steekjes, vul de kerstboompjes lichtjes op voor een tof 3D-effect

Je kunt allerlei verschillende variaties maken, kerstboompjes met een beetje of heel veel sneeuw. Kerstboompjes met leuke lichtjes of versierd met (houten)knoopjes, het is helemaal aan jou!

Bevestig aan het einde desnoods een touwtje of lintje aan de kerstboompjes zodat je deze in de kerstboom kunt hangen.

Heb je de kerstboompjes gehaakt? Super leuk! Je mag me altijd een foto of berichtje sturen, dit vind ik super leuk om te zien!

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!