Selecteer een pagina

Haaksymbolen uitgelegd

Haaksymbolen uitgelegd, online leren haken

Naast haakpatronen uitgeschreven in tekst bestaan er ook schema’s met haaksymbolen. Nu klinkt dit misschien heel ingewikkeld, maar geloof me moeilijk is dit niet. In deze blog geef ik je een overzicht van de symbolen die vaak worden gebruikt in haakpatronen.

Wanneer je een patroon gaat volgen met haaksymbolen dan is het slim om echt steek voor steek en toer voor toer te gaan kijken welke steken je moet gaan haken. Zo’n heel schema kan er namelijk best ingewikkeld uitzien. Om verwarring te voorkomen kun je het patroon ook nog een keer uitprinten of kopiëren. Zo kun je nu eenvoudig de steken die je al hebt gehaakt wegstrepen. Je weet dan precies waar je bent gebleven en wat de volgende steek is die je moet gaan haken.

In onderstaand schema vind je de meest gebruikte haaksymbolen:

Haaksymbolen den verschillende steken

In onderstaand schema zie je nog hoe het meerderen en minderen van een stokje wordt uitgebeeld. Bij het meerderen haak je letterlijk 2 stokjes in 1 steek. En bij het minderen haak je de 2 stokjes samen. Voor een vaste, half stokje en dubbel stokje werkt dit precies hetzelfde.

Haaksymbolen steken meerderen en minderen

Tip: weet je wat nu extra tof is? Nu je haakpatronen met symbolen kan lezen kan je ook met gemak haakpatronen volgen uit andere landen, want de symbolen blijven altijd hetzelfde!

Drops haaknaalden set Circus Pro

Drops Haaknaaldenset

DROPS Pro Circus Haaknaalden – Set

€30,23 bij Bol.com

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!