Naast haakpatronen uitgeschreven in tekst bestaan er ook schema’s met haaksymbolen. Nu klinkt dit misschien heel ingewikkeld, maar geloof me moeilijk is dit niet. In deze blog geef ik je een overzicht van de symbolen die vaak worden gebruikt in haakpatronen.
Wanneer je een patroon gaat volgen met haaksymbolen dan is het slim om echt steek voor steek en toer voor toer te gaan kijken welke steken je moet gaan haken. Zo’n heel schema kan er namelijk best ingewikkeld uitzien. Om verwarring te voorkomen kun je het patroon ook nog een keer uitprinten of kopiëren. Zo kun je nu eenvoudig de steken die je al hebt gehaakt wegstrepen. Je weet dan precies waar je bent gebleven en wat de volgende steek is die je moet gaan haken.
In onderstaand schema vind je de meest gebruikte haaksymbolen:
In onderstaand schema zie je nog hoe het meerderen en minderen van een stokje wordt uitgebeeld. Bij het meerderen haak je letterlijk 2 stokjes in 1 steek. En bij het minderen haak je de 2 stokjes samen. Voor een vaste, half stokje en dubbel stokje werkt dit precies hetzelfde.
Tip: weet je wat nu extra tof is? Nu je haakpatronen met symbolen kan lezen kan je ook met gemak haakpatronen volgen uit andere landen, want de symbolen blijven altijd hetzelfde!
Drops Haaknaaldenset
DROPS Pro Circus Haaknaalden – Set
€30,23 bij Bol.com