Selecteer een pagina

Wat kan je maken van restjes garen?

Verschillende restjes garen in vrolijke kleuren

Kleine bolletjes wol die te weinig zijn voor een heel item, persoonlijk heb ik er nogal wat. En als je niet oppast dan blijft die voorraad ook maar groeien 🤭. Maar goed wat kan je van al die restjes garen maken? In deze blog deel ik graag een aantal ideeën met je.


Granny Squares

Deze toffe vierkantjes zijn ideaal om je restjes garen op te haken. Je kunt er voor kiezen om de granny’s in verschillende kleuren te haken en deze naderhand aan elkaar vast te naaien zodat je één grote lap krijgt. Maar je kunt ook 1 grote granny square maken waarbij je steeds van kleur wisselt. Op deze manier kan je een super gave opvallende deken maken.


Streepjes Haken

Eigenlijk is dit principe hetzelfde als de granny squares. Misschien kan je wel een leuke sjaal of trui maken en dat iedere streep een andere kleur is. Op deze manier krijgt het item een hele vrolijke uitstraling en ben je ook nog eens lekker duurzaam bezig.

Tip! Het is ook leuk om amigurumi in strepen te haken. Je knuffel zal er zo heel anders uit komen te zien. Maak je vooral ook niet druk over de kleuren, een groen konijn met roze poten kan ook super leuk zijn!


Pompoms

Je kunt de restjes garen ook gebruiken om leuke pompoms of kwastjes van te maken om hier je andere gehaakte items mee op te vrolijken. Super leuk aan een sjaal, of een pompom voor een gehaakte muts! Maar je kunt bijvoorbeeld ook een heel kussen versieren met pompoms. De mogelijkheden zijn echt eindeloos 😊.

Je kunt de pompoms heel envoudig maken met een stukje karton, speciale pompommakers (super handig!), maar je kunt ze ook eenvoudig maken met een vork (klik hier voor de beschrijving).


Denk klein

Kleine babyslofjes kunnen ook een uitkomst zijn. Voor deze projecten heb je niet zoveel garen nodig. En daarnaast is het natuurlijk ook nog eens super schattig!


Flowerpower

Bloemen haken is eigenlijk altijd een goed idee. Met deze bloemen kun je heel veel items opvrolijken. Gebruik ze voor dekens, truien, decoratie in huis, plak ze op ingepakte cadeautjes, je kunt het zo gek niet bedenken, maar bloemen zullen altijd voor veel vrolijkheid zorgen.

Klik hier voor een gratis haakpatroon om bloemen te haken


Kerstversiering

Voor je het is het alweer kerst. En hoe leuk is het om een vrolijke kerstboom is huis te hebben, vol met gehaakte decoratie? Hier zijn je restjes garen natuurlijk uitermate geschikt voor. Kies bijvoorbeeld voor bont gekleurde kerstballen, lieve kerstengeltjes en een vrolijke slinger.

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop