Selecteer een pagina

Wat kan je maken van restjes garen?

Verschillende restjes garen in vrolijke kleuren

Kleine bolletjes wol die te weinig zijn voor een heel item, persoonlijk heb ik er nogal wat. En als je niet oppast dan blijft die voorraad ook maar groeien 🤭. Maar goed wat kan je van al die restjes garen maken? In deze blog deel ik graag een aantal ideeën met je.


Granny Squares

Deze toffe vierkantjes zijn ideaal om je restjes garen op te haken. Je kunt er voor kiezen om de granny’s in verschillende kleuren te haken en deze naderhand aan elkaar vast te naaien zodat je één grote lap krijgt. Maar je kunt ook 1 grote granny square maken waarbij je steeds van kleur wisselt. Op deze manier kan je een super gave opvallende deken maken.


Streepjes Haken

Eigenlijk is dit principe hetzelfde als de granny squares. Misschien kan je wel een leuke sjaal of trui maken en dat iedere streep een andere kleur is. Op deze manier krijgt het item een hele vrolijke uitstraling en ben je ook nog eens lekker duurzaam bezig.


Pompoms

Je kunt de restjes garen ook gebruiken om leuke pompoms of kwastjes van te maken om hier je andere gehaakte items mee op te vrolijken. Super leuk aan een sjaal, of een pompom voor een gehaakte muts! Maar je kunt bijvoorbeeld ook een heel kussen versieren met pompoms. De mogelijkheden zijn echt eindeloos 😊.

Je kunt de pompoms heel envoudig maken met een stukje karton, speciale pompommakers (super handig!), maar je kunt ze ook eenvoudig maken met een vork (klik hier voor de beschrijving).


Denk klein

Kleine babyslofjes kunnen ook een uitkomst zijn. Voor deze projecten heb je niet zoveel garen nodig. En daarnaast is het natuurlijk ook nog eens super schattig!


Flowerpower

Bloemen haken is eigenlijk altijd een goed idee. Met deze bloemen kun je heel veel items opvrolijken. Gebruik ze voor dekens, truien, decoratie in huis, plak ze op ingepakte cadeautjes, je kunt het zo gek niet bedenken, maar bloemen zullen altijd voor veel vrolijkheid zorgen.

Drops haaknaalden set Circus Pro

Drops Haaknaaldenset

DROPS Pro Circus Haaknaalden – Set

€30,23 bij Bol.com


Kerstversiering

Voor je het is het alweer kerst. En hoe leuk is het om een vrolijke kerstboom is huis te hebben, vol met gehaakte decoratie? Hier zijn je restjes garen natuurlijk uitermate geschikt voor. Kies bijvoorbeeld voor bont gekleurde kerstballen, lieve kerstengeltjes en een vrolijke slinger.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!