Selecteer een pagina

Help! Mijn naaimachine slaat steken over, wat moet ik doen?

Wat moet je doen als je naaimachine steken overslaat?

Ben je net lekker bezig op de naaimachine en dan zie je dat deze geen mooie steken maakt, maar juist steken over slaat! Wat moet je dan doen? In deze blog geef ik je een aantal tips om je naaimachine weer goed aan de praat te krijgen met mooie steken.


1. Vervang de naald in je naaimachine

Misschien zie je zo snel niet wat er mis is met de naald, probeer het toch even. Soms zorgt dit er namelijk al voor dat je het probleem zo snel op kan lossen, het kan bijvoorbeeld zijn dat de naald krom, bot of niet goed geplaatst is.


2. Gebruik de juiste naald voor de stof waar je mee werkt

Naai je bijvoorbeeld tricot of leer of spijkerstof gebruik hier dan een speciale naald voor.

Wil je meer lezen over verschillende soorten naaimachinenaalden? Klik dan Hier


3. Rijg de naaimachine opnieuw in

Misschien ben je net een haakje vergeten en loopt deze daarom niet helemaal lekker.

Online workshop spijkerjack maken op de naaimachine (1)

Zelf een spijkerjack maken

Wil jij ook leren hoe je zelf een spijkerjas kunt maken op de naaimachine (zelfs als je nog niet zo veel ervaring hebt)? In deze digitale video workshop laat ik je dit van begin tot eind zien.

Nu tijdelijk voor maar €47


4. Gebruik het juiste garen

Een tijdje terug had ik hier zelf ook last van. Mijn naaimachine was een week daarvoor helemaal nagekeken en had een onderhoudsbeurt gehad. Ik was bezig met een dunne stof, wanneer ik de zigzagsteek gebruikte, sloeg de machine om de zoveel steken weer een paar steken over.

Ik kreeg toen als tip om Isacord garen te gebruiken. dit garen wordt gebruikt voor borduren, maar is voor andere toepassingen ook zeer geschikt. De stof die ik gebruikte was erg dun en het garen van Gütermann wat ik hier voor gebruikte was eigenlijk iets te pluizig hiervoor. Toen ik het garen had vervangen door Isacord was het probleem inderdaad verholpen en maakte de naaimachine weer mooie gelijke steken.

Tip! Gebruik daarnaast ook voor de bovendraad en onderdraad hetzelfde garen


5. Vuil onder het naaldplaatje

Wanneer je je naaimachine steken over slaat kan het ook zijn dat er pluisjes of stof onder het naaldplaatje zitten. Schroef deze voorzichtig los en kijk en verwijder eventueel het stof met een klein borsteltje.


Daarnaast is het ook aan te raden om  je naaimachine regelmatig een onderhoudsbeurt te geven, zeker wanneer je deze veel gebruikt.

Mocht je er echt niet uitkomen, dan wil ik je vooral aanraden om je naaimachine na te laten kijken bij een specialist of naaimachinedealer, zij kunnen je ongetwijfeld verder helpen.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!