Selecteer een pagina

Hoe haak je een zeshoek?

Gehaakte zeshoeken in verschillende kleuren

Naast de welbekende granny squares vind je het wellicht ook wel eens leuk om andere vormen te haken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zeshoek? Met deze zeshoeken maak je bijvoorbeeld een toffe deken of een warm vest! Benieuwd hoe je deze vorm haakt? Lees dan vooral snel verder!


Net als bij granny squares wordt een zeshoek rond gehaakt. Nu zijn er verschillende manieren om zeshoeken te haken, voor deze vorm heb ik gekozen om de vorm te haken met stokjes.

Toer 1:
Begin met de magische ring en haak 3 lossen (dit is het eerste stokje), haak vervolgens nog 2 lossen, vervolgens haak je: * 3 stokjes en 2 lossen* wat tussen * * staat herhaal je hierna nog 4 keer, sluit af met 2 stokjes en een halve vaste in de derde gehaakte losse (het eerste stokje). Zoals je ziet ontstaan er nu eigenlijk al 6 zijdes.

Okergeel garen, gehaakte zeshoek

Tip! Met zeshoeken kun je ook leuke onderzetters maken. Haak de onderzetters in 1 kleur of kies ervoor om de buitenste rand in een contrasterende kleur te haken.

Toer 2:
Begin wederom met 5 lossen (3 lossen voor het eerste stokje en 2 lossen voor het hoekje). Vervolgens haak je 5 stokjes (1 in de eerste opening, 3 stokjes op de stokjes uit de vorige toer, 1 stokje in de volgende opening). Haak weer 2 lossen en herhaal dit weer voor alle zijdes tot het einde van de toer.

Let op! Het laatste stokje uit de toer heb je al gehaakt, dit zijn de 3 lossen die je aan het begin hebt gehaakt.

Eindig de toer weer met een hv in de 3e losse die je aan het begin hebt gehaakt.

Okergeel gehaakte driehoek, haak tutorial

De vorige toer kun je weer herhalen, in plaats van 5 stokjes, bestaat een zijde nu uit 7 stokjes.

Haak zoveel toeren als jij wilt.

Zo haak je een zeshoek.
Haakschema, Hoe haak je een zeshoek?


Drops haaknaalden set Circus Pro

Drops Haaknaaldenset

DROPS Pro Circus Haaknaalden – Set

€30,23 bij Bol.com

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!