Selecteer een pagina

Hoe haak je een zeshoek?

Gehaakte zeshoeken in verschillende kleuren

Naast de welbekende granny squares vind je het wellicht ook wel eens leuk om andere vormen te haken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zeshoek? Met deze zeshoeken maak je bijvoorbeeld een toffe deken of een warm vest! Benieuwd hoe je deze vorm haakt? Lees dan vooral snel verder!


Net als bij granny squares wordt een zeshoek rond gehaakt. Nu zijn er verschillende manieren om zeshoeken te haken, voor deze vorm heb ik gekozen om de vorm te haken met stokjes.

Toer 1:
Begin met de magische ring en haak 3 lossen (dit is het eerste stokje), haak vervolgens nog 2 lossen, vervolgens haak je: * 3 stokjes en 2 lossen* wat tussen * * staat herhaal je hierna nog 4 keer, sluit af met 2 stokjes en een halve vaste in de derde gehaakte losse (het eerste stokje). Zoals je ziet ontstaan er nu eigenlijk al 6 zijdes.

Okergeel garen, gehaakte zeshoek

Toer 2:
Begin wederom met 5 lossen (3 lossen voor het eerste stokje en 2 lossen voor het hoekje). Vervolgens haak je 5 stokjes (1 in de eerste opening, 3 stokjes op de stokjes uit de vorige toer, 1 stokje in de volgende opening). Haak weer 2 lossen en herhaal dit weer voor alle zijdes tot het einde van de toer.

Let op! Het laatste stokje uit de toer heb je al gehaakt, dit zijn de 3 lossen die je aan het begin hebt gehaakt.

Eindig de toer weer met een hv in de 3e losse die je aan het begin hebt gehaakt.

Okergeel gehaakte driehoek, haak tutorial

De vorige toer kun je weer herhalen, in plaats van 5 stokjes, bestaat een zijde nu uit 7 stokjes.

Haak zoveel toeren als jij wilt.

Zo haak je een zeshoek.
Haakschema, Hoe haak je een zeshoek?

Tip! Met zeshoeken kun je ook leuke onderzetters maken. Haak de onderzetters in 1 kleur of kies ervoor om de buitenste rand in een contrasterende kleur te haken.


Wil je nog meer vormen haken? Klik hier voor het haakpatroon van de basis granny square.

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop