Selecteer een pagina

Hoe stik je een hoek op de naaimachine?

Een mooie hoek stikken op de naaimachine, zo doe je dat

Rechte lijnen stikken is na een klein beetje oefenen helemaal niet zo moeilijk meer. Maar hoe stik je een mooie hoek op de naaimachine? Wanneer je dit eenmaal weet is dit ook helemaal niet ingewikkeld. In deze blog laat ik je stap voor stap zien hoe je dit doet.


Je stikt het eerste gedeelte gewoon zoals je het gewend bent (in dit geval met een naadtoeslag van 1,5 cm). Wanneer je ongeveer op 1,5 cm van de kant bent stop je.

Close-up naaimachine en stukje stof

Zorg dat de naald in de stof staat. Zet het voetje van de naaimachine vervolgens omhoog. Dit doe je met het hendeltje aan de zijkant.

Naaimachine tutorial, een hoek stikken

Draai de stof in de goede richting. Zet het voetje vervolgens weer naar beneden en ga weer verder met stikken.

een rechte hoek maken op de naaimachine
Naaimachine Tutorial: een hoek maken op de naaimachine

Zo simpel is het! Op deze manier kun je bijvoorbeeld eenvoudig kussenhoezen maar ook tassen in 1 keer stikken zonder dat je tussendoor aan- of af hoeft te hechten.


Tip: Vind je het lastig om in te schatten wanneer je 1,5 cm van de kant bent. Dan kun je dit altijd ook met een klein streepje kleermakerskrijt op je stof aangeven.

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop