Selecteer een pagina

Hoe stik je een hoek op de naaimachine?

Een mooie hoek stikken op de naaimachine, zo doe je dat

Rechte lijnen stikken is na een klein beetje oefenen helemaal niet zo moeilijk meer. Maar hoe stik je een mooie hoek op de naaimachine? Wanneer je dit eenmaal weet is dit ook helemaal niet ingewikkeld. In deze blog laat ik je stap voor stap zien hoe je dit doet.


Je stikt het eerste gedeelte gewoon zoals je het gewend bent (in dit geval met een naadtoeslag van 1,5 cm). Wanneer je ongeveer op 1,5 cm van de kant bent stop je.

Close-up naaimachine en stukje stof

Zorg dat de naald in de stof staat. Zet het voetje van de naaimachine vervolgens omhoog. Dit doe je met het hendeltje aan de zijkant.

Naaimachine tutorial, een hoek stikken

Draai de stof in de goede richting. Zet het voetje vervolgens weer naar beneden en ga weer verder met stikken.

een rechte hoek maken op de naaimachine
Naaimachine Tutorial: een hoek maken op de naaimachine

Zo simpel is het! Op deze manier kun je bijvoorbeeld eenvoudig kussenhoezen maar ook tassen in 1 keer stikken zonder dat je tussendoor aan- of af hoeft te hechten.


Tip: Vind je het lastig om in te schatten wanneer je 1,5 cm van de kant bent. Dan kun je dit altijd ook met een klein streepje kleermakerskrijt op je stof aangeven.

Online workshop schoudertas maken op de naaimachine (1)

Maak je eigen reversible schoudertas

Wil jij ook leren hoe je zelf een schoudertas kunt maken op de naaimachine, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen?Meld je aan voor de digitale workshop. Hierin laat ik je in verschillende video’s zien hoe jij dit ook kunt doen.

Nu voor maar €25

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!