Selecteer een pagina

Hoe tof is het als steeds meer mensen hun eigen kleding zouden maken op de naaimachine?

Hoe tof is het als steeds meer mensen hun eigen kleding zouden maken op de naaimachine?

Je eigen kleding maken, vroeger was het de normaalste zaak van de wereld. En tegenwoordig begin je het toch steeds wel weer een beetje meer te horen. En dit is naar mijn mening natuurlijk onwijs goed nieuws 😉. Want je eigenlijk kleding maken op de naaimachine is veel makkelijk dan je nu misschien denkt en daarnaast heeft het nog veel meer voordelen. Ik vertel je hier meer over in deze blog.

Omarm jouw eigen kledingstijl

Het allergrootste voordeel van het maken van je eigen kleding is natuurlijk dat je het volledig af kunt stemmen op jouw eigen lichaam en jouw eigen wensen. Gelukkig zijn we allemaal anders. En dit mogen we ook steeds meer gaan omarmen. Wanneer je je eigen kleding gaat maken op de naaimachine dan zal je ook zien dat je hier heel makkelijk je eigen draai aan kunt geven. Ik geloof ook echt oprecht dat dit automatisch gaat. Zo kunnen verschillende mensen gebruik maken van het zelfde naaipatroon, maar hiervoor een totaal andere stof gebruiken. Daarnaast zal één iemand bijvoorbeeld graag oversized items dragen terwijl de ander juist liever wilt dat het kledingstuk mooi aansluit.

Wanneer we kleding kopen dan wordt dit in grote aantallen tegelijk gemaakt, allemaal hetzelfde ontwerp. De kans dat je iemand tegenkomt met precies hetzelfde item is in sommige gevallen vrij groot. Maar je eigen gemaakte kleding daarentegen … 😊. Deze kleding is volledig uniek en kun je ook nog eens helemaal afstemmen op jouw eigen lichaamsmaten.

Stel je eens voor hoe tof het zou zijn als steeds meer mensen hun eigen persoonlijke stijl laten spreken en dat je dit ook steeds meer terug ziet in hun kleding. Dit zal denk ik zorgen voor een heel tof straatbeeld, waarin bepaalde trends misschien wat minder aanwezig zijn, maar je juist veel meer de personen achter de kleding ziet, allemaal unieke persoonlijkheden.

Online workshop spijkerjack maken op de naaimachine (1)

Zelf een spijkerjack maken

Wil jij ook leren hoe je zelf een spijkerjas kunt maken op de naaimachine (zelfs als je nog niet zo veel ervaring hebt)? In deze digitale video workshop laat ik je dit van begin tot eind zien.

Nu tijdelijk voor maar €47

Kleding gemaakt voor jouw lichaam

Bij confectiekleding wordt er uitgegaan van bepaalde standaardmaten. Zo heeft een maat 36 een bepaalde bovenwijdte die vooraf wordt vastgesteld. Maar natuurlijk werkt niet voor iedereen. Zo kan de één langere armen hebben, terwijl de heupwijdte van iemand anders weer smaller kan zijn enz. Wanneer je jouw eigen kleding gaat maken dan kun je de patronen vrij eenvoudig helemaal afstemmen op jouw eigen unieke lichaam. Met als resultaat kleding die jou als gegoten zit. En dit is natuurlijk eigenlijk onbetaalbaar 😉

Een duurzaam alternatief

Je hebt vast wel eens de nieuwsberichten voorbij zien komen over de kledingindustrie. En net zoals wat andere grotere industrieën is de mode-industrie op dit moment niet zo heel lekker bezig. Denk hierbij aan oneerlijke lonen, milieuvervuiling, uitbuiting en andere vervelende praktijken. En het stomme is, dit is helemaal niet nodig. Stel je eens voor hoe tof het zou zijn als steeds meer mensen hun eigen kleding zouden maken. Dat die grote vervuilende fabrieken helemaal niet nodig zijn. Dat je precies die items kunt maken die zo onwijs goed bij jou passen en waar je zo intens blij van wordt. Dat zou toch tof zijn? Je kunt prima kiezen voor duurzame stoffen die precies bij jouw wensen passen.

En heel eerlijk, ik geloof oprecht dat we zelfgemaakte kleding eerder zullen repareren als er een beschadiging is. Je hebt met hart en ziel dit item gemaakt op de naaimachine, waardoor je denk ik, hier veel meer de waarde in zal zien. Je gaat dit dan niet zomaar weggooien wanneer er een lichte beschadiging is. Een kapot knoopsgat, een kapotte rits of een zoom of naad die een stukje los is, zal je dan heel makkelijk even maken. En je weet natuurlijk precies hoe dit kledingstuk in elkaar zit, dus dit is ook nog eens een stuk makkelijker.

Je eigen kleding maken op de naaimachine, een onwijs leuke hobby

En ten slotte vind ik het ook oprecht super leuk om mijn eigen kleding te maken. Ik kan oprecht genieten van het maken van een tof plan, op zoek te gaan naar een mooie naaipatroon en passende stof. Je ziet het kledingstuk echt ontstaan, vanuit het niets. En dat is natuurlijk onwijs gaaf! Zeker in een tijd waarin we een groot deel van de dag bezig zijn met een beeldscherm en altijd druk druk druk zijn, kan het maken van je eigen kleding een verademing zijn. Hier de tijd voor nemen en het proces volledig meekrijgen. Stap voor stap komt jouw lievelings kledingstuk helemaal tot leven.

Wil je meteen aan de slag met het maken van jouw eigen kleding? Klik hier om naar onze online workshops te gaan.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!