Selecteer een pagina

How to: Gordijnen inkorten met zoomband

We zijn sinds kort verhuisd en natuurlijk hoort daar ook een nieuwe inrichting bij! Er was bij mijn zus nog één dat ontbrak… Ze was op zoek naar mooie okergele gordijnen. Na even zoeken op Marktplaats hadden we wat tofs gevonden. 4 Okergele gordijnen, precies die we zochten, voor een kleine prijs. Er was nog wel één probleempje, ze waren veel te lang. Ik had nog zoomband van de Ikea liggen, makkelijk om gordijnen op maat te maken. In deze blog leg ik je uit hoe ik dit heb gedaan.


Wat heb je nodig:

Stoffenschaar
Strijkijzer
Zoomband (Ikea)
Lockmachine of naaimachine


Werkwijze:

Stap 1: Meet de juiste lengte van de gordijnen af bij mij was dit 140 cm. Tel hier vervolgens de lengte van de zoom bij op. Ik heb een zoom gerekend van 3 cm. In totaal werden mijn gordijnen dus 143 cm lang.

Stap 2: Knip de gordijnen op maat.

Stap 3: Vervolgens heb ik de onderrand afgewerkt met de lockmachine, dit kan eventueel ook met de zigzagsteek op de naaimachine.

Gordijnen inkorten met zoomband

Stap 4: Strijk de zoom 3 cm naar binnen.

Gordijnen inkorten met zoomband

Stap 5: Ten slotte leg je het zoomband tussen de vouw en strijk je dit vast.

Gordijnen inkorten met zoomband

En klaar, zo simpel is het! 😊


Eindresultaat:

Mooie gordijnen, voor een lage prijs en netjes op maat.

Gordijnen inkorten met zoomband

Tip: Mocht de zoom een klein beetje loslaten, geen probleem, even het strijkijzer erop en het zit weer vast.