Selecteer een pagina

How to: Je spijkerbroek repareren met geborduurde bloemetjes

Spijkerbroek repareren geborduurde bloemen

In mijn lievelingsspijkerbroek was bij de knie een gaatje ontstaan. Dit was op zich niet heel erg storend, maar toch zorgde het ervoor dat deze lievelingsbroek bijna een heel jaar achterin mijn kast bleef liggen. Heel de tijd vergat ik om de broek te maken. Tot ik ineens het idee kreeg om de broek op een vrolijke manier te repareren, namelijk met geborduurde bloemetjes!


Ik had het al vaak voorbij zien komen o.a. op Pinterest, en was het iets wat ik eigenlijk al een hele tijd wilde doen. Na even zoeken op internet had ik al snel een duidelijk filmpje gevonden.

Het gaatje heb ik eerst gemaakt, zodat de broek niet verder zou gaan scheuren. De bloemetjes heb ik geborduurd met behulp van onderstaand filmpje. In het filmpje is te zien dat zij de grootte van de bloemetjes op de broek tekent met potlood. Ik zou je wel willen aanraden om dit met kleermakerskrijt te doen. Zodat deze lijnen zullen verdwijnen wanneer je de broek wast.

Spijkerbroek repareren geborduurde bloemen
Spijkerbroek repareren geborduurde bloemen

Tip! Is je broek niet kapot, dan is het natuurlijk alsnog heel tof om deze te versieren met wat vrolijke bloemetjes.


Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!