How to: Je spijkerbroek repareren met geborduurde bloemetjes

Spijkerbroek repareren geborduurde bloemen

In mijn lievelingsspijkerbroek was bij de knie een gaatje ontstaan. Dit was op zich niet heel erg storend, maar toch zorgde het ervoor dat deze lievelingsbroek bijna een heel jaar achterin mijn kast bleef liggen. Heel de tijd vergat ik om de broek te maken. Tot ik ineens het idee kreeg om de broek op een vrolijke manier te repareren, namelijk met geborduurde bloemetjes!


Ik had het al vaak voorbij zien komen o.a. op Pinterest, en was het iets wat ik eigenlijk al een hele tijd wilde doen. Na even zoeken op internet had ik al snel een duidelijk filmpje gevonden.

Het gaatje heb ik eerst gemaakt, zodat de broek niet verder zou gaan scheuren. De bloemetjes heb ik geborduurd met behulp van onderstaand filmpje. In het filmpje is te zien dat zij de grootte van de bloemetjes op de broek tekent met potlood. Ik zou je wel willen aanraden om dit met kleermakerskrijt te doen. Zodat deze lijnen zullen verdwijnen wanneer je de broek wast.

Spijkerbroek repareren geborduurde bloemen
Spijkerbroek repareren geborduurde bloemen

Tip! Is je broek niet kapot, dan is het natuurlijk alsnog heel tof om deze te versieren met wat vrolijke bloemetjes.


Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Ik heb een cadeautje voor je!

Meld je nu helemaal gratis aan voor deze online workshop waarin ik je laat zien hoe je deze shorts zelf kunt maken. Je krijgt gratis toegang tot het patroon en de uitleg!

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop