Selecteer een pagina

Ik bestelde een verrassingspakketje met coupons? Wat zat er in?

verrassingspakketje met coupons

Ik had dit al eens vaker voorbij zien komen op internet: coupons, oftewel stukjes die over zijn en voor kleine prijsjes worden verkocht. Bij Budgetstoffen verkopen ze online tasjes met coupons per kilo. Nu was ik al een tijdje benieuwd wat er dan precies in zo’n tasje zou zitten. En dus heb ik vorige week zo’n verrassingspakketje besteld. Nieuwsgierig wat er in zat? Lees dan snel verder dan laat ik het je zien.


Coupon 1: Bordeauxrode tricot – 0,70 m

Hoe tof is deze coupon? Het was de eerste coupon uit het pakketje die ik zag en ik was meteen positief verrast. Het is een tricotstof in een mooie kleur donkerrood. Ik denk dat ik hier een leuk T-shirt van wil gaan maken. Ik heb nog aardig wat elastisch biasband in verschillende kleuren. Voor de afwerking van de hals en bij de mouwen is het denk ik wel tof om een contrasterende kleur dan de stof te kiezen. 2 jaar geleden heb ik op deze manier mijn basic effen shirts opgepimpt en deze heb ik toen veel gedragen. Deze stof komt dus zeker goed van pas!

Bordeauxrode tricot coupon

Coupon 2: Wit soepel nepleer – 0,60 m

De tweede stof is wit soepel nepleer. De lengte van de stof is ongeveer 0,6 meter en de stof is een mooie kwaliteit. In de stof zit een lichte verkleuring. Dit stond inderdaad in de beschrijving op de website vermeld, dat de coupons restanten zijn of wat lichte gebruikssporen kunnen hebben. Ik weet nog niet precies wat ik van deze stof wil gaan maken, maar dat komt zeker goed. Hoe tof is het bijvoorbeeld om van deze coupon een gave tas te maken?

Wit soepel nepleer, coupon

Coupon 3: Zilverkleurige voeringstof – 0,40 m

De volgende coupon was deze glimmende voeringstof. De stof is ongeveer een halve meter lang en kan bijvoorbeeld prima gebruikt worden voor de voering van een bovenlijfje of een tas. Deze stof had ik zelf niet zo snel uitgekozen maar juist daarom vind ik deze ook wel weer super leuk.

Coupon Zilverkleurige Voeringstof

Coupon 4: Pastel Roze organza – 0,80 m

Mooie organza in een mooie pastelkleur, de coupon is vrij groot, meer dan ik had verwacht! Bij stoffen als organza moet ik eigenlijk meteen denken aan zwierige, romatische jurken. Nu is dit natuurlijk niet genoeg stof voor een hele jurk, maar ik denk wel dat je in combinatie met een andere stof een heel tof item kan maken. Zo wil ik heel graag uitproberen of ik deze stof kan gaan rimpelen.

Pastel roze organza stof

Coupon 5: Zwarte en zilverkleurige stof – 0,70 m

Zeker nu in december met Kerst in aantocht is deze stof natuurlijk super leuk. De stof heeft een subtiele glitter. De coupon is 70 cm lang en het zou prima zijn om een leuk rokje van te maken. De stof is licht doorschijnend, maar met een mooie voering is dit  eenvoudig opgelost.

Glitter stof zwart en zilver coupon

Coupon 6: okergele stof – 0,60 m

En ten slotte deze gave okergele stof, het is een wat dikkere stof en voelt een beetje wolachtig aan. In de stof zitten wel wat vlekken, maar goed nieuws, de binnenkant van de stof is praktisch hetzelfde, en die ziet er helemaal goed uit!  Ook deze coupon is dus goed te gebruiken. Ik denk dat het ook super leuk is om van deze stof een leuke shorts te maken die je in de winter met een leuke maillot kunt combineren. Maar terwijl ik dit type bedenk ik me dat het misschien ook leuk is om een jasje te maken, een wat korter model. Waarbij het lijfje van de okergele stof is en de mouwen van het witte nepleer. Ik ga nog even brainstormen 😉.

Coupon gele stof

Kortom ik was echt heel erg verrast door de stoffen die ik heb gekregen. Het waren sowieso al meer stofjes dan ik had verwacht en ook nog echt van goede kwaliteit. En helemaal als je bedenkt dat ik voor deze stofjes maar €3 heb betaald. Conclusie: een echte aanrader!

Wil jij ook zo’n verrassingspakketje met coupons kopen? In de webshop verkopen ze verschillende varianten. Zo heb je bijvoorbeeld de budget-versie en de fancy-versie. Ik had de budget-versie besteld. Bij de fancy-versie krijg je bijvoorbeeld wat grotere coupons of coupons van de wat duurdere stoffen. Daarnaast verkoopt Budgetstoffen op dit moment ook verrassingspakketjes met vlieseline en band.

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop