Selecteer een pagina

Je eigen capsule wardrobe maken op de naaimachine, waar begin je?

Je eigen capsule wardrobe maken, waar begin je?

Een capsule wardrobe is de ideale oplossing voor die volle kledingkast en wanneer je eigenlijk niet precies weet wat je moet dragen. In deze blog vertel ik je wat een capsule wardrobe precies is en waar je moet beginnen als je jouw eigen caspusle wardrobe wilt gaan maken met de naaimachine.

Wat is het precies?

Waar veel mensen tegenwoordig een overvolle kledingkast hebben, kan een capsule wardrobe je meer rust geven. Dit is een kleinere collectie met kleding maar die onderling wel heel goed te combineren is. Veel mensen denken dat zo’n collectie enkel uit wat basic items mag bestaan, maar dat hoeft zeker niet. Het doel is eigenlijk om die kledingstukken te vinden waar jij je echt onwijs goed in voelt. En met deze kledingstukken kun je vervolgens super veel verschillende combinaties gaan maken, zodat je deze items zoveel mogelijk kunt dragen.

Online workshop spijkerjack maken op de naaimachine (1)

Zelf een spijkerjack maken

Wil jij ook leren hoe je zelf een spijkerjas kunt maken op de naaimachine (zelfs als je nog niet zo veel ervaring hebt)? In deze digitale video workshop laat ik je dit van begin tot eind zien.

Nu tijdelijk voor maar €47

Je eigen capsule wardrobe maken op de naaimachine

Je kunt natuurlijk prima je eigen capsule wardrobe samenstellen door kleding te kopen, maar hoe tof is het als je jouw eigen capsule wardrobe helemaal zelf kunt maken op de naaimachine? Dit is natuurlijk een wat groter project en daarom vind je hieronder een aantal handige tips:

Begin met het maken van een moodboard. En bekijk welke items je al in je kast hebt hangen. Zo weet je precies welke items je nog mag gaan maken en ook in welke kleuren. Het is ook slim om nu alvast wat ruimte te creëren in je kledingkast. Maak een schifting met kleding die je graag draagt en de kleding die niet meer zo goed bij jou past. Op deze manier ontstaat er alvast ruimte voor die bijzondere zelfgemaakte items.

Bedenk goed welke kleuren jij mooi vind en die ook goed bij jou passen. Ook qua structuren en stoffen kun je hierbij alvast gaan kijken en bedenken wat jij tof vindt. Persoonlijk ben ik groot fan van denim. In mijn kledingkast mogen dus zeker een goede jeans, spijkerjas en spijkerjurkje niet ontbreken. Maar ook corduroy of juist mooie luchtige stoffen bepalen voor een groot gedeelte jouw stijl.

Maak een duidelijk overzicht van welke items er nog missen in jouw capsule wardrobe. Welke kledingstukken mag je nog gaan maken? Het voordeel van het zelf maken van jouw kleding is dat je de stoffen en kleuren volledig kunt afstemmen op jouw voorkeuren. Het is dan wel fijn als je al ongeveer voor je zelf hebt bepaald welke items je nog graag wilt gaan maken.

Dan is het hierna tijd om op zoek te gaan naar de patronen en stoffen die nodig zijn om die toffe items te gaan maken. Wanneer je jouw eigen capsule wardrobe gaat maken dan wordt het maken van toffe kledingcombinaties wel een stuk makkelijker.

Je kunt bijvoorbeeld een jasje en een broek van dezelfde stof maken. Deze 2 kledingstukken zou je apart kunnen dragen, maar je kunt deze ook prima combineren als een mooi pak. Of heb je bijvoorbeeld al een mooi jurkje in je kledingkast hangen maar weet je nog niet zo goed hoe je deze het beste kunt combineren? Maak dan bijvoorbeeld een tof vestje of een longsleeves shirt in een mooie stof die qua kleur hier mooi bij matcht. Het grote voordeel is dat er super veel verschillende stoffen zijn en dat jij helemaal zelf kunt bepalen wat je hiervan wilt gaan maken. Dit zorgt er dan ook voor dat er zoveel meer mogelijkheden zijn, dan wanneer je jouw kleding in de winkel zou kopen.

In onze webshop vind je verschillende patronen waarmee je super snel aan de slag kunt, ook wanneer je nog geen ervaring hebt met de naaimachine. De patronen worden in een uitgebreide online workshop helemaal aan je uitgelegd. En we nemen je stap voor stap mee in dit hele proces.

Klik hier om de verschillende patronen te bekijken.

Wanneer je de goede patronen en stoffen hebt gevonden is het tijd om aan de slag te gaan. Geniet vooral ook van het maken van al deze mooie kledingstukken en neem er zeker ook de tijd voor. Wanneer deze items goed in elkaar zitten zal je zien dat er extra lang plezier van zal hebben.

Heb je alle items gemaakt? Dan is het tijd om die toffe combinaties te gaan maken. Maak hier een leuke middag van en probeer zoveel mogelijk setjes te maken waar jij je onwijs goed in voelt. Je kunt deze setjes eventueel meteen op de foto zetten.

Tip! Plak deze foto’s aan de binnenkant van je kledingkast. Dan hoef je je ’s ochtends nooit meer af te vragen, wat je die dag nou weer aan moet trekken. Dit kan je een hoop tijd en frustratie besparen 😉.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!