Selecteer een pagina

Je hoofd leeg maken door creatief bezig te zijn, een paar handige tips

Je hoofd leeg maken door creatief bezig te zijn, een paar handige tips

Herken je dit… Na een lange dag zit je hoofd vol, het was bijvoorbeeld druk op het werk of je kunt een bepaalde situatie in je hoofd maar moeilijk loslaten. In zulke gevallen kan het fijn zijn om je hoofd even “leeg te maken”, creatief bezig zijn of iets maken, kan hier soms de ideale oplossing voor zijn. In deze blog vind je hiervoor een paar handige tips.

Creatief bezig zijn en ondertussen je hoofd leeg maken

Zelf merk ik het soms ook wanneer ik bezig ben achter de naaimachine of tijdens het haken. Je zit dan zo in een lekkere flow, je vergeet de tijd, bent gewoon lekker bezig en langzaamaan wordt je hoofd steeds een stukje rustiger. En in geloof ook dat we deze momenten ook echt nodig hebben. Zeker in de drukke volle dagen waar we vaak in zitten. Voor de één kunnen die rustmomenten bijvoorbeeld een fijne yogales of een meditatie zijn. Voor de ander is dit bijvoorbeeld iets bakken of creatief bezig zijn. Wil je dit ook gaan doen, maar weet je misschien nog niet helemaal hoe? Lees dan vooral even verder, hieronder vind je een aantal handige tips.

Plan het bewust in

Zeker als we druk zijn hebben we de neiging om de momenten om te ontspannen als eerste weg te strepen en te vergeten. Terwijl deze juist op deze momenten heel belangrijk kunnen zijn. Je kent misschien wel de bekende uitspraak “als je geen tijd hebt om te mediteren mediteer dan 2x zo lang”.

Probeer dus ook echt om (zeker wanneer het druk is en je graag je hoofd even leeg wilt maken) een moment voor jezelf in te plannen om creatief bezig te zijn. Doe dit bijvoorbeeld op een vrije middag of juist ’s avonds. Het is ook leuk om dit samen met iemand anders te doen.

Online workshop schoudertas maken op de naaimachine (1)

Maak je eigen reversible schoudertas

Wil jij ook leren hoe je zelf een schoudertas kunt maken op de naaimachine, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen?
Meld je aan voor de digitale workshop. Hierin laat ik je in verschillende video’s zien hoe jij dit ook kunt doen.

Nu voor maar €25

Bedenk van te voren wat je wilt gaan doen

Vind je het lastig om je hiertoe te zetten? Zorg dan dat je van te voren al hebt bedacht wat je precies gaat doen. Afgelopen Kerst hadden mijn zus en ik van mijn ouders een pakket gehad waarmee je vanuit huis verschillende workshops kon volgen. En dit is natuurlijk een ideale optie. Vorige week hebben we het eerste onderdeel gedaan, en deze week het tweede deel. We hoefden hier niet lang over na te denken, maar konden eigenlijk meteen aan de slag.

Soms kan het beginnen zonder plan onwijs goed werken en zorgt het er juist voor dat je super creatief bent. Het andere moment kan dit er ook voor zorgen dat je niet weet wat je wilt gaan doen en waar je moet beginnen. Of je komt er bijvoorbeeld achter dat je nog niet alle benodigdheden in huis hebt… Je wilt natuurlijk ook voorkomen dat je een uur lang voor je uit gaat zitten staren omdat je niet weet wat je wilt gaan maken.

Ga dus van te voren vooral alvast even bedenken wat je leuk lijkt om te gaan doen. Mocht je hier nog niet helemaal uit zijn, bekijk dan zeker ook even onze online workshops.

Leg de lat niet te hoog

Soms kunnen we best wel streng voor onszelf zijn, maar probeer dit bewust even te laten varen op dit moment. Zie het echt als een moment om voor jezelf en zorg dat je het zoveel mogelijk naar je zin hebt. Het eindresultaat zal zeker meespelen, maar laat je hier ook niet door tegenhouden. Eigenlijk snijdt het mes al aan twee kanten én je bent lekker bezig en hebt een moment voor jezelf én je bent ook nog eens echt iets aan het maken.

Je zult ook zien dat naarmate je dit vaker doet je er misschien ook wel beter in wordt, dat je vanzelf meer ideeën krijgt en dat het hierdoor ook allemaal een stuk makkelijker gaat.

Zet lekkere muziek op

Vind je het lastig om je hoofd even “uit te zetten”? Dan kan fijne muziek hier ook goed bij helpen. Dit kan bijvoorbeeld je favoriete playlist zijn met uptempo nummers. Maar dit kunnen ook relaxte nummers zijn die je misschien wel op de achtergrond opzet. Ben je nog op zoek naar een fijne playlist? Bekijk dan ook even de afspeellijsten van Alexrainbird. Hier vind je fijne relaxte indie-muziek die het heel goed doet als achtergrondmuziek. Je kunt deze muziek luisteren via Spotify of Youtube.

Laat los dat je niet creatief bent

Veel mensen hebben de overtuiging dat ze niet creatief zijn. Ik geloof oprecht dat iedereen creatief is, maar dat iedereen dit misschien op zijn eigen manier zal doen. Zo zal de één het misschien super leuk vinden om iets maken van hout, terwijl de ander liever achter de naaimachine zit.

Ga vooral op zoek naar de dingen die jij leuk vind om te doen en durf vooral ook dingen uit te proberen. En je zal misschien wel zien dat je ineens iets hebt gevonden wat echt bij jouw past. 😉

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!