Selecteer een pagina

Tips om jouw last minute kerstoutfit te maken

Persoon in glitter jurk voor een grote kerstboom

Kerst stress de meeste mensen krijgen hier mee te maken. De laatste dagen voor kerst moet er ineens nog van alles worden geregeld, er moet nog nagedacht worden over het kerstdiner, er moeten nog cadeautjes worden gekocht en alles loopt ineens anders dan je had verwacht. En ineens bedenk je je dat je helemaal nog niets hebt wat je gaat dragen. Hoe kun je nu last minute een toffe kerstoutfit onder je naaimachine vandaan toveren?


Kies voor een mooi jurkje in nicky velours

Fluweel past helemaal bij de kerst. Het voordeel van deze stof is dat deze heel fijn rekbaar is. Kies voor een simpel model, bestaande uit een voorpand, achterpand en een mouw, en je stikt jouw jurkje zo in elkaar. Combineer jouw zelfgemaakte jurkje met mooie sieraden en eventueel een mooie jasje wat je nog in je kast hebt hangen. En jouw stoere kerstoutfit is helemaal af. Extra voordeel! Het jurkje van nicky velours draagt super fijn.


Kies een bestaand kledingstuk en vrolijk het op met paillettenstof

Al hoewel het misschien geen aanrader is om op het laatste moment een heel nieuw kledingstuk van paillettenstof te maken is het wel leuk om een bestaand jasje wat speciale details te geven met de lovertjes, maak bijvoorbeeld mooie epauletten of elleboogstukken die je eenvoudig met de hand op je bestaande blazer naait. Zo krijgt jouw saaie jasje een feestelijke uitstraling. Wil je meer lezen over paillettenstof? Lees dan zeker ook deze blog.

Tip! Er bestaat ook speciaal paillettenband, met deze oplossing is het helemaal een eitje!


Maak je eigen kerstbroche

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Misschien heb je nog wel een mooi jasje of jurkje in je kast liggen maar mist deze nog een beetje de kerstvibe. Hoe leuk is het dan om zelf een over de top Kerstbroche te maken? Deze kun je uiteraard op de naaimachine maken maar je kunt deze ook haken. Tip! Gebruik het patroon van de kleine kerstboompjes, deze haak je super snel! Plak aan de achterkant een klein speldje en tadaa jouw statement kerstbroche is helemaal af! En hoe leuk is het om de mensen in jouw omgeving ook zo’n broche cadeau te geven?
Klik hier voor het gratis haakpatroon

Last minute kerstoutfit maken, kerstbroches maken

DIY Maak je eigen foute kersttrui

Om nog even in de foute-kerstoutfit-hoek te blijven. Misschien heb je nog wel een effen trui in je kast liggen. Met wat lapjes vilt of fleece tover je deze trui in een  handomdraai om  in  een foute kersttrui. Kies bijvoorbeeld voor een rendier of een sneeuwpop en bevestig deze met kleine steekjes op je bestaande trui. Na kerst torn je de figuren eenvoudig los van de trui en kan je deze ook weer aan voor “normale” gelegenheden dragen.


Giga Glitters

Heb je zelf niets meer in je kast liggen wat je kunt oppimpen? Maak dan eenvoudig je eigen kimono. Dit is een kledingstuk wat je vrij snel kunt maken. Om toch in de kerstsfeer te blijven kun je deze ook maken van een mooie glitterstof. Zo maak je super simpel een echte glimmende eyecatcher. Onder de kimono draag je een mooie effen top, gecombineerd met een casual broek is jouw kerstoutfit zo af.


Tip! Zorg dat het maken van jouw kerstoutfit ook een feestje is! Zet een leuk kerstnummer op om alvast helemaal in de kerstsfeer te komen.

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop