Selecteer een pagina

Leren haken, waarom ik geloof dat dit de ultieme hobby is.

Leren haken, waarom ik geloof dat dit de ultieme hobby is.

Misschien ben je wel op zoek naar een nieuwe hobby en wil je graag leren haken. Als je naar mijn mening vraag, ben ik natuurlijk niet echt objectief. Maar persoonlijk vind ik haken één van de meest ontspannende, relaxte hobby’s, waarbij je ook nog tof resultaat hebt. Twijfel je nog of haken iets voor jou is, lees dan vooral even verder. In deze blog vind je namelijk een aantal redenen waarom ik geloof dat dit de allerleukste hobby is. 😉

Het is ontspannend

Bij haken gebruik je vaak achter elkaar dezelfde steken, hierdoor kan je vaak gedachteloos verder werken aan jouw project. Zie het als een soort meditatie en kom volledig tot rust. Je kunt het haken eventueel ook makkelijk combineren met het luisteren naar een podcast.

Doordat je vaker dezelfde steken gebruikt is het ook helemaal niet moeilijk om te leren haken Wanneer je één of twee steken onder de knie hebt, kun je meteen al hele toffe dingen maken.
Wil je graag leren haken, maar weet je even niet waar je moet beginnen? Start dan met deze blog. Hier laat ik je zien hoe je een losse kunt haken.

Het is makkelijk om even tussendoor een klein stukje te haken

Heb je een verloren kwartiertje? In plaats van scrollen op je telefoon kan je ook even een paar toeren haken. Want heel eerlijk het scrollen op internet is vaak niet zo goed voor je humeur en hoe je je voelt. Even een stukje haken daarentegen kan wonderen doen 😉. Tip! Neem je haakwerk bijvoorbeeld mee in de trein. In deze blog vind je een handige tip hoe je jouw haakwerk mee kunt nemen in je tas, zonder dat dit per ongeluk los kan schieten.

Vintage is hip! Haken is helemaal terug van weggeweest.

Ken je bijvoorbeeld de oude gehaakte kleedjes van vroeger? Je haakt ze nu eenvoudig zelf, helemaal van nu. Daarnaast zie je nu natuurlijk ook heel veel toffe gehaakte truien en vesten voorbij komen. En zelfs wanneer net hebt leren haken zijn dit projecten die je heel makkelijk zelf kunt maken. Neem bijvoorbeeld de filmpjes waarin allerlei verschillende mensen het vest van Harry Styles gingen maken. Wist je dat je dit dus heel eenvoudig ook zelf kunt haken? Dit vest bestaat namelijk uit allemaal vierkantjes die je naderhand aan elkaar vast naait.

Drops haaknaalden set Circus Pro

Drops Haaknaaldenset

DROPS Pro Circus Haaknaalden – Set

€30,23 bij Bol.com

Een kledingkast gevuld met unieke items

Je kunt met gemak je eigen kleding haken, en dat helemaal in jouw eigen stijl en aangepast op jouw eigen maat. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een speciaal vest, maar kun je deze nergens in de winkel vinden? Haak ‘m zelf! Kies mooi garen uit, in een kleur die goed bij jou past en ga aan de slag. Je bent lekker bezig en je hebt straks ook nog eens een mooi item waar je ook echt trots op zal zijn. En mocht het misgaan, geen zorgen. Je haalt eenvoudig het gehaakte deel dan een stukje los en je probeert het weer op nieuw.

Het grootste voordeel van haken vind ik dat je al je creativiteit erin kwijt kunt. Want je kunt echt alles haken, van kleding tot accessoires en van speelgoed tot sieraden en decoratie voor in huis. Ik merk zelf ook regelmatig dat terwijl ik bezig met een bepaald project er al snel weer nieuwe ideeën komen die ik daarna wil gaan maken.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!