Selecteer een pagina

Een handig lijstje met Haakafkortingen

Handig lijstje met haakafkortingen

In verschillende patronen zie je vaak een aantal afkortingen van haaktermen voorbij komen. Op zich spreken deze afkortingen voor zich, maar misschien twijfel je over een steek, of weet je niet zeker welke steek ze precies bedoelen in het patroon. Speciaal hiervoor heb ik dit handige lijstje gemaakt, leg ‘m eventueel naast je patroon om verwarring te voorkomen 😉.

s.Steek
t. Toer (dit is één gehaakte rij)
De toeren worden aangeduid met een nummer, zoals T1 (= toer 1 enz.)
l.Losse
l.boogjeEen boogje van lossen
hv.Halve vaste
v.Vaste
hst. / hfstk.Half stokje
st. / stk.Stokje
dst. / dstk.Dubbel stokje

Naast Nederlandstalige haakpatronen zijn er natuurlijk ook super veel Engelse en Amerikaanse patronen. Ben je benieuwd naar deze haaktermen? Bekijk dan ook zeker even deze blog.

Drops haaknaalden set Circus Pro

Drops Haaknaaldenset

DROPS Pro Circus Haaknaalden – Set

€30,23 bij Bol.com

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!