Maak je eigen Yarn Bowl, super simpel!

Maak je eigen yarn bowl

Op internet komen de tofste yarn bowls voorbij. Naast dat ze er super mooi uitzien zijn ze natuurlijk ook nog eens super handig. Toch kunnen bepaalde garenschalen wel wat prijzig zijn. Maar wist je dat je ook heel eenvoudig je eigen yarn bowl kunt maken met voorwerpen die je waarschijnlijk gewoon al in huis hebt? In deze blog laat ik je zien hoe je dit doet.


Optie 1: Een leuk schaaltje

Het enige wat je nodig hebt is een leuk schaaltje en een clipje om papier bij elkaar te houden.

Plaats het clipje op de rand van het schaaltje. En steek de draad van jouw garen door de lussen van de papierclip. Zo simpel kan het soms zijn 😉

Maak je eigen yarn bowl

Optie 2: Een toffe theepot

Misschien heb je nog wel een theepot in je keuken staan die je niet gebruikt. Je vind ze ook voor een habbekrats in de kringloop of op Marktplaats. Plaats het garen in de theepot en steek het garen door het tuitje naar buiten. Tip! Gebruik hiervoor een haaknaald, dat gaat een stuk makkelijker.

Maak je eigen yarn bowl

Optie 3: Vergeet de vergiet niet

Wist je dat je ook heel eenvoudig een vergriet als yarn bowl kunt gebruiken? Leg het garen in de vergriet en steek de draad door één van de gaatjes.


Maak je eigen yarn bowl
Maak je eigen yarn bowl

Vind je het leuk om te leren hoe je je eigen kleding kunt maken. Of ben je op zoek naar toffe naaipatronen? Klik dan hier om onze online workshops te bekijken. Hier laat ik je stap voor stap zien hoe je zelf aan de slag kunt achter de naaimachine en geef ik je heeel veel handige tips, zodat je leker snel resultaat hebt! 🙂