Selecteer een pagina

Met deze tip wordt het verstevigen van het beleg nog simpeler

Met deze tip wordt het verstevigen van het beleg nog simpeler

Je eigen kleding maken kan best wel wat tijd kosten. En dat is prima, want het is natuurlijk een super toffe hobby en onwijs leuk om mee bezig te zijn. Maar mochten er extra tips en trucjes zijn die het je nog wat makkelijk kunnen maken, dan zijn die altijd welkom toch? In deze blog vind je een handige tip waardoor het verstevigen van het beleg nog simpeler wordt.

Persoonlijk vind ik het verstevigen van de belegdelen altijd het minst leuke deel. Je hebt net alle patroondelen uit de stof geknipt en het liefst duik ik nu meteen achter de naaimachine om deze zo snel mogelijk in elkaar te zetten. Het verstevigen van de belegdelen en andere patroondelen zoals de manchetten, vind ik dan ook altijd wat lang duren. Je moet alle onderdelen weer uit de versteviging knippen, dat gaat dan weer verschuiven, één voor één moet je deze onderdelen weer vast strijken enz. (Mocht je trouwens nog niet precies weten wat vlieseline en het verstevigen van het beleg precies is. Lees dan vooral ook even deze blog)

Maar wist je dat dit veel makkelijk kan?

In plaats van al deze onderdelen één voor één uit te knippen en te strijken, zou je dit namelijk ook in één keer kunnen doen.

Dit doe je als volgt:

In plaats van alle losse onderdelen van het beleg al uit te knippen, wacht je hier nog even mee. Je bekijkt even hoe veel stof je hiervoor nodig hebt al voor deze verschillende onderdelen. En je knipt dit vervolgens gewoon als een rechthoek uit de stof.

Deze rechthoek verstevig je nu in z’n geheel alvast met de vlieseline.

(Tip! Vergeet niet om dit deel van de stof nu ook even af te laten koelen. Op deze manier kan de lijm van de vlieseline goed aan de stof hechten

Ten slotte leg je alle patroondelen van het beleg op deze verstevigde rechthoek. En knip je ze zo vervolgens allemaal uit.

Het kost je iets meer vlieseline en misschien iets meer stof, maar het scheelt je soms ook heel veel frustratie 😉

Online workshop spijkerjack maken op de naaimachine (1)

Zelf een spijkerjack maken

Wil jij ook leren hoe je zelf een spijkerjas kunt maken op de naaimachine (zelfs als je nog niet zo veel ervaring hebt)? In deze digitale video workshop laat ik je dit van begin tot eind zien.

Nu tijdelijk voor maar €47

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!