Selecteer een pagina

Met deze tip wordt het verstevigen van het beleg nog simpeler

Met deze tip wordt het verstevigen van het beleg nog simpeler

Je eigen kleding maken kan best wel wat tijd kosten. En dat is prima, want het is natuurlijk een super toffe hobby en onwijs leuk om mee bezig te zijn. Maar mochten er extra tips en trucjes zijn die het je nog wat makkelijk kunnen maken, dan zijn die altijd welkom toch? In deze blog vind je een handige tip waardoor het verstevigen van het beleg nog simpeler wordt.

Persoonlijk vind ik het verstevigen van de belegdelen altijd het minst leuke deel. Je hebt net alle patroondelen uit de stof geknipt en het liefst duik ik nu meteen achter de naaimachine om deze zo snel mogelijk in elkaar te zetten. Het verstevigen van de belegdelen en andere patroondelen zoals de manchetten, vind ik dan ook altijd wat lang duren. Je moet alle onderdelen weer uit de versteviging knippen, dat gaat dan weer verschuiven, één voor één moet je deze onderdelen weer vast strijken enz. (Mocht je trouwens nog niet precies weten wat vlieseline en het verstevigen van het beleg precies is. Lees dan vooral ook even deze blog)

Maar wist je dat dit veel makkelijk kan?

In plaats van al deze onderdelen één voor één uit te knippen en te strijken, zou je dit namelijk ook in één keer kunnen doen.

Dit doe je als volgt:

In plaats van alle losse onderdelen van het beleg al uit te knippen, wacht je hier nog even mee. Je bekijkt even hoe veel stof je hiervoor nodig hebt al voor deze verschillende onderdelen. En je knipt dit vervolgens gewoon als een rechthoek uit de stof.

Deze rechthoek verstevig je nu in z’n geheel alvast met de vlieseline.

(Tip! Vergeet niet om dit deel van de stof nu ook even af te laten koelen. Op deze manier kan de lijm van de vlieseline goed aan de stof hechten

Ten slotte leg je alle patroondelen van het beleg op deze verstevigde rechthoek. En knip je ze zo vervolgens allemaal uit.

Het kost je iets meer vlieseline en misschien iets meer stof, maar het scheelt je soms ook heel veel frustratie 😉

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop