Selecteer een pagina

Naadtoeslag magneten gebruiken bij het knippen van de stof, zo doe je dat.

Naadtoeslag magneten gebruiken bij het knippen van de stof, zo doe je dat

Bij veel naaipatronen moet je zelf nog de naadtoeslag en zoom aanknippen. Zelf deed ik vroeger altijd op het blote oog en een beetje op de gok. En heel eerlijk? Dit pakte niet altijd goed uit. 😉 Maar wist je dat dit veel makkelijker kan? Er zijn namelijk handige magneten te koop waarmee het aanknippen van de naadtoeslag echt super makkelijk wordt. In deze blog vertel ik je hoe dit precies werkt.

Ik had deze naadtoeslag magneetjes al wel vaker voorbij zien komen, maar toch om de een of andere reden had ik ze nog tot een tijd terug niet eerder gebruikt. Maar nu ik een paar keer heb gebruikt, kan ik eigenlijk meer zonder . 😊 Het zijn eigenlijk hele kleine magneetjes. Je krijgt ze vaak bijvoorbeeld in een setje van 10. Deze magneetjes hebben een bepaalde breedte, bijvoorbeeld 0,5 cm.

Wanneer je een naadtoeslag van 1,5 cm wilt gaan aanknippen, kun je 3 magneten op elkaar op het knipblad van je stoffenschaar bevestigen. Wil je daarentegen juist een naadtoeslag va 2 cm? Dan gebruik je 4 magneetjes. Je kunt hier heel handig mee variëren en deze eventueel ook gebruiken voor het aanknippen van een wat bredere zoom.

naadtoeslagmagneetjes voor op je stoffenschaar

Naadtoeslagmagneetjes

10 magneetjes van 0,5 mm

€5,95 bij Bol.com

Deze magneten geven nu eigenlijk de afstand aan van de rand van het patroondeel en de lijn die je moet gaan knippen in de stof. Je kunt de magneetjes dus heel eenvoudig langs de patroonlijnen laten gaan, terwijl je de verschillende rondingen en lijnen volgt. Zo knip je automatisch de goede naadtoeslag aan, zonder dat dit veel extra werk is. Je hoeft deze dus niet meer eerst met kleermakerskrijt op je stof te tekenen of aan te tekenen op het naaipatroon.

De magneetjes kun je aan op één knipblad bevestigen, maar het kan ook handig zijn om dit op beide bladen te doen. Tijdens het knippen van de stof zal je namelijk ongemerkt nog wel eens van kant wisselen. Je hoeft dan niet steeds de magneten te verplaatsen. Zo maak je het voor jezelf nog een beetje makkelijker. 😊

De magneetjes zijn niet super zwaar en tijdens het uitknippen van de patroondelen uit de stof merk je hier eigenlijk niet zoveel van. Maar het zorgt er wel voor dat je een stuk preciezer te werk kan gaan, zonder dat het je dus veel extra tijd kost.

Tip! Twijfel je nog hoeveel naadtoeslag je precies moet aanknippen? In deze blog lees je hier meer over.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!