Selecteer een pagina
Naaien voor beginners, ook jij kan je eigen kleding maken

Naaien voor beginners

Vaak wordt onterecht gedacht dat beginnen met naaien vaak best lastig kan zijn voor beginners. Tuurlijk zijn er wat technieken, termen en trucjes die je even onder de knie moet krijgen. Maar ik geloof echt dat iedereen kan leren, zelfs als je hier nog helemaal geen ervaring mee hebt.

Wanneer je stap voor stap aan de slag gaat met een naaipatroon, dan zal je al snel zien dat dit best goed te doen is. Zelfs beginners kunnen op deze manier al hele toffe kledingstukken zelf naaien. Zo lang je maar weet wat de verschillende stappen zijn en voor jezelf het overzicht weet te bewaren. En hier wil ik je heel graag bij helpen!

Toen ik zelf zo’n 10 jaar geleden begon met het maken van mijn eigen kleding vond ik dit toch best een flinke uitdaging. Je weet als beginner gewoon nog niet wat alle verschillende stappen zijn, hoe je de patroondelen het beste uit de stof kunt knippen, wat überhaupt naadtoeslag is, en hoe die naaimachine nu precies werkt…

Ik had gelukkig wat hulp, zo kon ik met vragen bij mij moeder en oma terecht, en dat maakte het natuurlijk allemaal wel een stukje makkelijker. Maar sommige nieuwe naaipatronen konden soms toch nog wel eens voor wat frustratie zorgen.

En daarom ben ik voor jou aan de slag gegaan, want je eigen kleding maken kan juist zo leuk zijn!

Naaien voor beginners

Vaak wordt onterecht gedacht dat beginnen met naaien vaak best lastig kan zijn voor beginners. Tuurlijk zijn er wat technieken, termen en trucjes die je even onder de knie moet krijgen. Maar ik geloof echt dat iedereen kan leren, zelfs als je hier nog helemaal geen ervaring mee hebt.

Wanneer je stap voor stap aan de slag gaat met een naaipatroon, dan zal je al snel zien dat dit best goed te doen is. Zelfs beginners kunnen op deze manier al hele toffe kledingstukken zelf naaien. Zo lang je maar weet wat de verschillende stappen zijn en voor jezelf het overzicht weet te bewaren. En hier wil ik je heel graag bij helpen!

Toen ik zelf zo’n 10 jaar geleden begon met het maken van mijn eigen kleding vond ik dit toch best een flinke uitdaging. Je weet als beginner gewoon nog niet wat alle verschillende stappen zijn, hoe je de patroondelen het beste uit de stof kunt knippen, wat überhaupt naadtoeslag is, en hoe die naaimachine nu precies werkt…

Ik had gelukkig wat hulp, zo kon ik met vragen bij mij moeder en oma terecht, en dat maakte het natuurlijk allemaal wel een stukje makkelijker. Maar sommige nieuwe naaipatronen konden soms toch nog wel eens voor wat frustratie zorgen.

En daarom ben ik voor jou aan de slag gegaan, want je eigen kleding maken kan juist zo leuk zijn!

Naaien voor beginners, ook jij kan je eigen kleding maken

Onze naailessen en naaipatronen voor beginners

Ik heb een aantal naaipatronen voor je gemaakt, hippe patronen die ook helemaal van nu zijn, maar die daarentegen ook onwijs goed in een capsule wardrobe passen.

Alle naaipatronen zijn makkelijk te volgen en makkelijk om in elkaar te zetten. Bij ieder naaipatroon ontvang je ook een pdf-beschrijving. In deze beschrijving vertel ik je uit welke onderdelen het patroon bestaat, hoe je deze eenvoudig zelf uit kunt printen op A4 papier en hoe je het item in elkaar kunt zetten op de naaimachine.

Daarnaast hebben we ook de optie om je aan te melden voor de video-uitleg. Naast het naaipatroon en de pdf-beschrijving krijg je dan ook toegang tot ons online atelier. In deze video uitleg laat ik je echt stap voor stap alle onderdelen zien. Van het kiezen van de stof, tot het inrijgen van je naaimachine, het maken van een zoom enz.

Je kunt de video’s tussendoor op pauze zetten en tegelijkertijd meedoen. Op deze manier wordt het maken van je eerst eigen kledingstuk op de naaimachine nog makkelijker. 😉

Je krijgt maar liefst 2 jaar lang toegang tot de video uitleg. En je kunt de video’s kijken op het moment dat het voor jou het beste uitkomt. Dit kan dus ’s ochtends maar ook prima ’s avonds zijn.

Je krijgt voor altijd toegang tot het naaipatroon en de pdf-beschrijving, op deze manier kun je deze nog veel vaker gebruiken.

Online Workshops

Maak jouw eigen reversible schoudertas op de naaimachine

Naaipatroon | Reversible schoudertas

Maak je eigen spijkerjack of flanellen jas op de naaimachine

Naaipatroon | Spijkerjack

Online Naailes: Maak jouw eigen flanellen jas op de naaimachine

Naaipatroon | Flanellen jas

“You can’t use up creativity.
The more you use, the more you have”

– Oscar Wilde –

De voordelen van de online naailessen

  • Eenvoudig te volgen, stap voor stap laat ik je alles zien
  • Naast de video’s met uitleg vind je hier ook basisvideo’s met verschillende technieken die je nodig hebt voor dit item en uitleg over je naaimachine
  • Te bekijken op het moment dat het voor jou het beste uitkomt
  • Eenvoudig terug te kijken en terug te spoelen
  • Het maakt niet uit waar je woont, je kunt de video’s overal vandaan bekijken, zolang je maar toegang hebt tot het internet
  • Je hebt super snel resultaat, als je je nu aanmeldt, heb je meteen toegang tot het patroon en de uitleg.

Ontspannen te volgen op jouw tempo

w

Meer dan 10 jaar ervaring

I

Met duidelijke video uitleg

Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Amber, zoals je hierboven al kon lezen ben ik vaak achter de naaimachine te vinden en bestaat mijn kledingkast op dit moment bijna alleen maar uit zelfgemaakte kleding. Dit vind ik zo leuk om te doen dat ik dit ook graag aan jou wil leren. Want je eigen kleding naaien hoeft echt niet moeilijk te zijn, ook niet voor beginners. 😉

ik hoop je heel snel te zien in ons online atelier zodat we samen mooie dingen mogen gaan maken.

wie weet tot snel!

Groetjes Amber