Selecteer een pagina
Online naailes, leer hoe je jouw eigen kleding kunt maken

Hoi! Ik ben Amber

Een creatieve duizendpoot met een voorliefde voor de naaimachine.

Ongeveer 10 jaar geleden wilde ik graag mijn eigen kleding leren maken.

Het liefst zou ik nu een succesverhaal daarover schrijven, dat ik dit super snel onder de knie had, dat ik een natuurtalent bleek te zijn en dat ik binnen no time mijn eigen collectie had gemaakt.

Dat zou tof zijn inderdaad, maar helaas was dat toen nog niet het geval…

Veel patronen vond ik vrij oubollig (een keukenshort en een kussenhoes maken, was namelijk niet bepaald mijn ding). En dan had je ook nog al die verschillende technieken, stoffen en functies op je naaimachine. Zoveel nieuwe dingen, wat me echt oprecht kon overweldigen. Want waar moest ik precies beginnen?

Samen met mijn moeder kocht ik een naaipatroon voor een vest en een stof in het felgroen. En niet veel later later was mijn eerste zelfgemaakte vest een feit. Vond ik dit lastig? JA! Kwam ik veel nieuwe dingen tegen die ik niet helemaal snapte? JA! Ben ik hier veel tijd aan kwijt geweest? JA! Zorgde dit voor aardig wat frustratie? JA!

Je Maakt Het … Helemaal zelf!

Maar het eindresultaat daar was ik super blij mee. Ik had het gewoon gedaan! Het was me gewoon gelukt! Als ik nu op dit vest terug kijk dan zie ik zeker wel dingen die ik destijds niet helemaal goed heb gedaan. Maar goed, voor een eerste kledingstuk was het zeker goed geslaagd.

Hierna volgden nogal wat verschillende kledingstukken. De een lukte wel, de ander viel tegen. Momenten van euforie en frustratie wisselde elkaar in rap tempo af en ik leerde vooral door te doen, een keer de mist in te gaan, nog een keer de mist in te gaan, nog een keer… en vervolgens te snappen hoe het daadwerkelijk werkte.

Hierna volgde ik nog een modeopleiding en ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de naaimachine en het maken van mijn eigen kleding. En eerlijk is eerlijk, nu ben ik volledig verkocht!

Wanneer ik er op terug kijk was het vooral een aardig hobbelige weg, met vaak onderuit gaan, en fouten maken, maar hierdoor ook super veel nieuwe dingen leren. Bij mij heeft deze weg aardig wat tijd gekost (en frustratie, wat jeetje die gebroken naaimachinenaalden, scheven naden en vlieseline die aan je strijkijzer blijft plakken, zijn niet bepaald de beste dingen voor je humeur).

Maar ik geloof ook echt oprecht dat dit leren een stuk makkelijker (en vooral leuker!) kan zijn.

Je Maakt Het

“You can’t use up creativity.
The more you use, the more you have”

– Oscar Wilde –

Je Maakt Het

En daarom ben ik voor jou aan de slag gegaan!

Ik ben begonnen met het maken van mijn eigen naaipatronen. In de online workshops laat ik je stap voor stap zien hoe je deze items helemaal zelf kunt maken. Zelfs wanneer je nog geen ervaring hebt met de naaimachine, want in iedere workshop vindt je als bonus ook nog extra lessen voor beginners. In deze video’s laat ik je bijvoorbeeld zien hoe je jouw naaimachine in kunt rijgen en klaar kunt zetten voor gebruik. Maar ook hoe je bepaalde steken maakt met de naaimachine en hoe het patroon precies in elkaar zit.

Door middel van duidelijke video’s neem ik je mee in dit hele proces. De workshops kun je volledig in jouw eigen tempo volgen.

Ik geloof oprecht dat het super belangrijk is om snel resultaat te hebben, zo blijf je des te meer gemotiveerd om nog meer te gaan maken op de naaimachine. En op deze manier zal je stukje bij beetje steeds meer verschillende technieken onder de knie krijgen. En bovendien zal je ervaren dat het helemaal niet zo moeilijk is als dat je nu misschien denkt.

Ik vertel je alle ins & outs zodat jij alle fouten kunt voorkomen die ik destijds wel heb gemaakt.

Het lijkt me super tof om je te mogen helpen bij het maken van jouw eigen kleding!

Tot heel snel!

Groetjes Amber