Selecteer een pagina

Pompoms maken met een pompom-maker hoe doe je dat?

Bruin Kussen met pompoms

Pompoms zijn super makkelijk om te maken en een vrolijke toevoeging voor je gehaakte trui, sjaal, mand, muts, wandhanger, deken etc. Kortom eigenlijk zijn pompoms altijd een goed idee 😉. Je kunt eenvoudig pompoms maken met een stukje karton. Maar wist je dat er ook speciale pompom makers zijn die het je nog een stuk makkelijker maken?


Wat heb je nodig?

– Een pompom maker
– Garen (je kunt ook pompoms maken waarbij je verschillende kleuren garen met elkaar combineert, dit is ook super tof!)
– Een schaar


Klap de gekleurde pootjes van de pompom maker uit, dit doe je 2 aan 2.

Gele pompommaker

Vervolgens wikkel je het garen om deze 2 pootjes, wikkel zo veel garen om de pootjes dat deze goed gevuld zijn. Op deze manier krijg je dadelijk mooie ronde, volle, pompoms.

Garen wikkkelen om de pompommaker
Garen wikkkelen om de pompommaker

Wanneer er genoeg garen om de pootjes zit, klap je deze weer dicht en herhaal je dit aan de andere kant. Klap ook deze pootjes weer terug en knip het garen aan beide zijkanten open. Het is het handigst om hiervoor een scherpe schaar te gebruiken.

Gele pompom maken
Gele pompom maken

Knip een lange draad (bij voorkeur een dubbele) en knoop deze tussen de opgeknipte delen van het garen zoals je op de foto ziet. Trek de draad goed stevig aan en leg hier een dubbele knoop in.

Pompoms maken met geel garen

Klap de pootjes vervolgens weer uit en haal de witte delen van elkaar af.

Rol de pompom vervolgens door je handen en punt deze eventueel nog bij met een schaar zodat deze mooi rond is.

En tadaa jouw pompom is helemaal af!

Pompom gemaakt met een pompom maker
Pompom gemaakt met een pompom maker
Gele handgemaakte pompom

Heb je geen pompom maker, geen probleem! Wist je dat je ook eenvoudig kleine pompoms kunt maken met een vork? Klik hier om te zien hoe je dit doet.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!