Selecteer een pagina

Tips voor het maken van je eigen pyjama

Tips voor het maken van je eigen pyjama

Wanneer we het hebben over het zelf maken van kleding dan denken we natuurlijk al snel aan leuke zomerjurkjes, shirtjes en toffe broeken. Maar wist je dat het ook super leuk is om zelf een leuke nachtkleding te maken? Maak bijvoorbeeld een toffe vrolijke pyjama! Dit kan een pyjama zijn met korte broek of bijvoorbeeld juist een warme versie gemaakt van een zachte stof. In deze blog vind je een aantal tips voor het maken van je eigen nacht- & chill kleding.

Kies een fijne stof

Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om je eigen pyjama of nachthemd te maken? Met een vrolijke stof maar je er ook nog eens een echte eyecatcher van. Katoen is bijvoorbeeld een stof die super fijn draagt, lekker koel aanvoelt en ook nog eens goed vocht opneemt. Katoen kan door de gladde vezels de warmte van het lichaam namelijk snel afvoeren. Katoen is in veel verschillende kleuren en printjes beschikbaar.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een toffe pyjama of nachthemd van flanel, de stof die ook vaak voor nachtkleding wordt gebruikt. Zo maak je zelf binnen een handomdraai een klassieke geruite pyjama. Het voordeel van deze stof is dat de stof natuurlijk lekker warm is. Flanel wordt tegenwoordig ook meestal gemaakt van katoen.

Wil je meer lezen over flanel? Lees dan ook zeker deze blog.

Kijk even tussen de patronen die je nog hebt liggen

Voor het maken van nachtkleding hoef je echt geen hele ingewikkelde patronen te maken of te kopen. Kies bijvoorbeeld voor een simpel zomerjurkje met simpele belijning en laat eventuele details achterwege. Of kies voor een oversized (heren)shirt dit patroon kun je eventueel ook makkelijk wat langer maken aan de onderkant.

Voor een pyjamabroek kun je prima een broekpatroon gebruiken met elastiek of een oude joggingbroek als voorbeeld nemen. Wanneer je de broek op het patroonpapier legt kun je eenvoudig het model overnemen.

Tip! is jouw pyjama een echte eyecatcher geworden? Dan kun je deze natuurlijk ook stiekem als huispak gebruiken.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!