Selecteer een pagina

Tips voor het maken van je eigen pyjama

Tips voor het maken van je eigen pyjama

Wanneer we het hebben over het zelf maken van kleding dan denken we natuurlijk al snel aan leuke zomerjurkjes, shirtjes en toffe broeken. Maar wist je dat het ook super leuk is om zelf een leuke nachtkleding te maken? Maak bijvoorbeeld een toffe vrolijke pyjama! Dit kan een pyjama zijn met korte broek of bijvoorbeeld juist een warme versie gemaakt van een zachte stof. In deze blog vind je een aantal tips voor het maken van je eigen nacht- & chill kleding.

Kies een fijne stof

Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om je eigen pyjama of nachthemd te maken? Met een vrolijke stof maar je er ook nog eens een echte eyecatcher van. Katoen is bijvoorbeeld een stof die super fijn draagt, lekker koel aanvoelt en ook nog eens goed vocht opneemt. Katoen kan door de gladde vezels de warmte van het lichaam namelijk snel afvoeren. Katoen is in veel verschillende kleuren en printjes beschikbaar.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een toffe pyjama of nachthemd van flanel, de stof die ook vaak voor nachtkleding wordt gebruikt. Zo maak je zelf binnen een handomdraai een klassieke geruite pyjama. Het voordeel van deze stof is dat de stof natuurlijk lekker warm is. Flanel wordt tegenwoordig ook meestal gemaakt van katoen.

Wil je meer lezen over flanel? Lees dan ook zeker deze blog.

Kijk even tussen de patronen die je nog hebt liggen

Voor het maken van nachtkleding hoef je echt geen hele ingewikkelde patronen te maken of te kopen. Kies bijvoorbeeld voor een simpel zomerjurkje met simpele belijning en laat eventuele details achterwege. Of kies voor een oversized (heren)shirt dit patroon kun je eventueel ook makkelijk wat langer maken aan de onderkant.

Voor een pyjamabroek kun je prima een broekpatroon gebruiken met elastiek of een oude joggingbroek als voorbeeld nemen. Wanneer je de broek op het patroonpapier legt kun je eenvoudig het model overnemen.

Tip! is jouw pyjama een echte eyecatcher geworden? Dan kun je deze natuurlijk ook stiekem als huispak gebruiken.

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop