Selecteer een pagina

Review: Drops Muskat Garen

Review Drops Muskat

Op dit moment ben ik een trui aan het haken met de grannysteek. De trui haak ik met Drops Muskat, een fijn katoenen garen met een lichte glans.  Ik had zelf nog niet eerder met dit garen gehaakt, maar ik vertel je er graag meer over in deze blog.


Het fijne van dit garen vind ik, dat het wat dikker is dan normaal. De trui haak ik met haaknaald nr. 4,5. Doordat het wat dikker is haakt het wat sneller, en de trui oogt naar mijn mening hierdoor ook wat grover en wat stoerder. Wanneer je het garen van dichterbij bekijkt, dan zie je dat deze is gesponnen van meerdere dunne draden. Dit zorgt ervoor dat het een mooi stevig garen is, dat ook slijtvast is. Persoonlijk vind ik het soms wel lastig dat de draad wat sneller splijt. Dit zorgt er dan bijvoorbeeld voor dat ik net 2 steken uithaal en deze even opnieuw haak, wat op zich geen probleem is.

Het garen is Egyptisch gemerceriseerd katoen. Wanneer garen gemerceriseerd is dan wordt het op zodanige manier bewerkt dat het garen een mooie glans krijgt. Naar mijn mening is dit precies goed, de glans geeft het net wat extra’s maar het glimt ook niet zo erg dat het kitsch wordt. Daarnaast is de krimp uit het katoen gehaald waardoor het een sterk garen is en zal zorgen voor een mooi vormvast kledingstuk. Het zorgt er ook voor dat verfstoffen goed door het garen kunnen worden opgenomen, wat een mooie intense kleur als resultaat geeft. De kleur is inderdaad wel mooi diep zwart. Wanneer je liever voor een andere kleur kiest, dan heb je mazzel. Want dit garen is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Voor deze trui heb ik veilig voor zwart gekozen. Puur omdat de trui dan makkelijker te combineren is met andere kledingstukken

Wat ik ook een groot voordeel van Drops Muskat vind is dat dit garen is geproduceerd op een manier die zowel voor mens als milieu vriendelijk is. Het garen heeft het OEKO-TEX keurmerk, klasse 1. Dit betekent dat het garen geen schadelijke stoffen bevat en zelfs zeer geschikt is voor producten voor baby’s.

De bolletjes garen zijn goed betaalbaar, ik heb 15 bolletjes van dit garen gekocht van €1,97 per stuk. Een totaalprijs qua materiaal van €29,50 vind ik wel een goede prijs voor een trui. De uren werk tel ik hierbij uiteraard niet mee 😉. Op een bolletje zit ongeveer 100 meter. Het ziet er naar uit dat ik het met deze bolletjes net wel of net niet ga redden, dat wordt nog spannend. 😬.

Ik ben heel benieuwd of dit garen ook mooi blijft na een aantal keer wassen. Dit zal ik zeker nog als update geven wanneer de trui af is en wanneer ik ‘m een aantal keer heb gedragen.

Drops haaknaalden set Circus Pro

Drops Haaknaaldenset

DROPS Pro Circus Haaknaalden – Set

€30,23 bij Bol.com

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!