Selecteer een pagina

Review elektrische stoffenschaar Easy Cutters

Review elektrische stoffenschaar Easy Cutters

Vorig jaar kerst kreeg ik van mijn ouders een elektrische stoffenschaar. Hiervoor had ik eigenlijk alleen nog maar gebruik gemaakt van een gewone normale stoffenschaar. Maar eerlijk is eerlijk als je één keer een elektrische stoffenschaar hebt gebruikt, dan verandert je mening hiervoor toch een beetje. In deze blog lees je wat ik precies van deze elektrische stoffen schaar vind.

Easy Cutters

Officieel is deze schaar niet alleen een stoffenschaar maar kun je deze ook voor andere materialen gebruiken zoals leer en papier. Zelf houd ik deze schaar het liefste wel alleen voor stof. Zoals je misschien ook wel hebt gehoord bij een gewone stoffenschaar kun je hier beter geen andere materialen mee knippen. Op deze manier kun je namelijk voorkomen dat deze wat eerder bot kan worden. Geen idee of dit ook geld voor een elektrische stoffenschaar, maar dan neem ik liever het zekere voor het onzekere 😊.

Je kunt de schaar zonder snoer gebruiken. De accu kun je gewoon opladen en in de schaar plaatsen. Daarnaast heeft deze elektrische stoffenschaar ook verschillende schaarstukken, die je aan de bovenkant kunt bevestigen. Een beetje vergelijkbaar met verschillende soorten naaimachinevoetjes. Deze onderdelen zijn eventueel ook los te koop.

Tip! Wanneer je deze onderdelen wilt verwisselen is het wel slim om de schaar even uit te zetten en om wellicht de accu er ook even uit te halen. Terwijl ik de onderdelen aan het verwisselen was, duwde ik namelijk per ongeluk het knopje in van de schaar waardoor deze weer aanschoot.

Elektrische stoffenschaar Easy Cutter

Elektrische stoffenschaar

Easy Cutter Elektrische Schaar

€129 bij Bol.com

Zo heb je bijvoorbeeld een ‘all-purpose-blade’, deze kun je gebruiken om gewoon rechte lijnen te knippen. Daarnaast krijg je ook de ‘shoe blade’. Dit onderdeel kun je gebruiken wanneer je patroondelen uit de stof wilt gaan knippen. De onderkant van dit schaardeel rust op de ondergrond, dit zorgt voor wat meer stabiliteit waardoor het knippen van rondingen wat makkelijker wordt.

Bij deze schaar hoef je geen knipbeweging te maken. Wanneer je de schaar aanzet gaat deze uit zichzelf een soort knippende / snijdende beweging maken waardoor deze automatisch door de stof heen komt. Qua geluid lijkt het of je schapen ga scheren, maar goed dat ter zijde. 😉 Je kunt zelf het tempo bepalen. Het is dus niet zo dat de schaar super snel door je stof heen gaat, dit heb je zelf in de hand.

Ik vind de schaar zelf erg fijn om te gebruiken. Het enige minpuntje vind ik alleen wel dat het soms wat lastiger is om sommige onderdelen te verwisselen. Wanneer alles eenmaal op z’n plek zit, werkt het prima, maar soms kan het een beetje een gepriegel zijn. Maar wanneer je op zoek bent naar een fijne elektrische stoffenschaar, vind ik dit zeker een aanrader.

Wanneer is het handig om een elektrische stoffenschaar te gebruiken?

Ik gebruik de elektrische stoffenschaar niet altijd en ook niet voor alle onderdelen. Met name voor de wat dikkere, zwaardere stoffen vind ik deze fijn om te gebruiken.

Daarnaast durf ik de schaar ook nog niet te gebruiken bij de wat lastigere patroondelen, zoals bijvoorbeeld onderdelen met een armsgat of kleinere onderdelen zoals een beleg. Deze ronding kan je misschien prima uitknippen met deze elektrische stoffenschaar. Toch vind ik dit zelf nog niet zo’n fijn idee en ben ik toch bang dat ik doorschiet met de schaar. Hoewel je wel zelf het tempo bepaalt. Misschien is dit ook een kwestie van hier wat meer handigheid in krijgen, dat kan ook. Maar voor rechte stukken van bijvoorbeeld wat dikkere stof, is dit wel echt ideaal.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!