Selecteer een pagina

Review: Yarn and Colors Epic

Yarn and Colors Epic Haakgaren

Wanneer je op zoek bent naar een fijn katoenen garen wat ook nog eens eerlijk geproduceerd is, dan is het Epic garen echt iets voor jou! Zelf heb ik nu een aantal items met dit garen gehaakt en ik ben positief verrast. In deze blog vertel ik je graag meer over het garen.

Yarn and Colors is een Nederlands merk. Ze verkopen meerdere verschillende garens. Op dit moment is het Epic garen mijn favoriet. 😊. Het garen is wat dikker dan het standaard katoenen garen, wat ervoor zorgt dat je nog sneller resultaat hebt. Hierdoor krijgt jouw gehaakte item al wat sneller een stoere /  grove uitstraling. Daarnaast is het garen ook mooi mat, en oogt het natuurlijk, wat is persoonlijk erg tof vind.

Wat kun je maken met Yarn and Colors Epic?

Eigenlijk kun je van alles maken met dit garen. Epic wordt gemaakt van 100% katoen en dat maakt dit garen dan ook erg geschikt voor toffe (kinder)kleding. Maar ook amigurumi, woonaccessoires, toffe tassen, zijn ideale projecten voor dit garen. Op 1 bolletje zit ongeveer 75 meter. Het grote voordeel van dit garen is dat het in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Zelf vond ik het qua kleuren lastig in te schatten toen ik een online bestelling ging plaatsen. Ik was bang dat de kleuren op mijn beeldscherm niet helemaal overeen zouden komen met de kleuren van het garen in het echt. Maar dit viel mij reuze mee. Ook in het echt is het garen echt mooi van kleur. Voor een bolletje betaal je €2,00. Zelf vind ik dit voor dit fijne garen een prima prijs. Een zelfgemaakte trui is op deze manier ook nog prima betaalbaar.

Voor amigurumi of andere items die je liever wat strakker haakt, gebruik ik zelf haaknaald nr. 3. Voor kleding en andere projecten haaknaald 3,5 / 4. Dit is natuurlijk een wel een beetje afhankelijk van hoe strak of los je haakt. Haak je strakker dan kun je beste een grotere haaknaald gebruiken. Haak eerder te los? Dan is een kleinere haaknaald vaak de oplossing.

Het garen heeft het Oekotex Keurmerk. Dit betekent dat het garen geen schadelijke stoffen bevat en zelfs zeer geschikt is voor producten voor baby’s en kleine kinderen.

Kortom een echte aanrader dit garen!

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop