Selecteer een pagina

Review: Yarn and Colors Epic

Yarn and Colors Epic Haakgaren

Wanneer je op zoek bent naar een fijn katoenen garen wat ook nog eens eerlijk geproduceerd is, dan is het Epic garen echt iets voor jou! Zelf heb ik nu een aantal items met dit garen gehaakt en ik ben positief verrast. In deze blog vertel ik je graag meer over het garen.

Yarn and Colors is een Nederlands merk. Ze verkopen meerdere verschillende garens. Op dit moment is het Epic garen mijn favoriet. 😊. Het garen is wat dikker dan het standaard katoenen garen, wat ervoor zorgt dat je nog sneller resultaat hebt. Hierdoor krijgt jouw gehaakte item al wat sneller een stoere /  grove uitstraling. Daarnaast is het garen ook mooi mat, en oogt het natuurlijk, wat is persoonlijk erg tof vind.

Wat kun je maken met Yarn and Colors Epic?

Eigenlijk kun je van alles maken met dit garen. Epic wordt gemaakt van 100% katoen en dat maakt dit garen dan ook erg geschikt voor toffe (kinder)kleding. Maar ook amigurumi, woonaccessoires, toffe tassen, zijn ideale projecten voor dit garen. Op 1 bolletje zit ongeveer 75 meter. Het grote voordeel van dit garen is dat het in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Zelf vond ik het qua kleuren lastig in te schatten toen ik een online bestelling ging plaatsen. Ik was bang dat de kleuren op mijn beeldscherm niet helemaal overeen zouden komen met de kleuren van het garen in het echt. Maar dit viel mij reuze mee. Ook in het echt is het garen echt mooi van kleur. Voor een bolletje betaal je €2,00. Zelf vind ik dit voor dit fijne garen een prima prijs. Een zelfgemaakte trui is op deze manier ook nog prima betaalbaar.

Voor amigurumi of andere items die je liever wat strakker haakt, gebruik ik zelf haaknaald nr. 3. Voor kleding en andere projecten haaknaald 3,5 / 4. Dit is natuurlijk een wel een beetje afhankelijk van hoe strak of los je haakt. Haak je strakker dan kun je beste een grotere haaknaald gebruiken. Haak eerder te los? Dan is een kleinere haaknaald vaak de oplossing.

Het garen heeft het Oekotex Keurmerk. Dit betekent dat het garen geen schadelijke stoffen bevat en zelfs zeer geschikt is voor producten voor baby’s en kleine kinderen.

Kortom een echte aanrader dit garen!

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!