Selecteer een pagina

Sewing Hack #2 Naadtoeslagmagneetjes

Zelf kleding maken benodigheden, naadtoeslagmagneetjes

Zelf kleding maken kan wat tijd kosten, dan zijn handige naaimachine trucjes natuurlijk altijd welkom 😊. Misschien heb je de vorige blog al gelezen waarin ik je meer vertel over naadtoeslag. Tegenwoordig zijn er veel kant-en-klaar patronen waar je de naadtoeslag zelf nog aan moet tekenen of knippen. Dit kan veel tijd kosten maar met dit trucje draai jij jouw hand hier niet meer voor om.

Je kunt natuurlijk de naadtoeslag al op het patroon erbij tekenen, of de naadtoeslag op de stof aangeven met krijt, rijggaren of kopieerpapier. Toch vind ik dit zelf altijd iets te lang duren, ik wil het liefst zo snel mogelijk aan de slag op de naaimachine 😉. Dus knipte ik vaak de naadtoeslag op het blote oog, ik wist ongeveer wat 1,5 cm was. Nu ging dit natuurlijk wel lekker snel, maar echt nauwkeurig was dit ook niet. Een tijdje terug kwam ik de naadtoeslagmagneetjes tegen. Ik had ze al eens voorbij zien komen op internet, maar eigenlijk was het me nooit echt duidelijk hoe dit nu precies werkte. maar het blijkt dus super simpel te zijn.

naadtoeslagmagneetjes voor op je stoffenschaar

Naadtoeslagmagneetjes

10 magneetjes van 0,5 mm

€5,95 bij Bol.com

De magneetjes zijn verkrijgbaar in verschillende diktes: 5 mm en 8 mm. Zelf houd ik meestal een naadtoeslag aan van 1,5 cm. Ik plaats dan gewoon 3 magneetjes van 5 mm op het schaarblad en kan zo eenvoudig langs de patroondelen de stof uitknippen. Dit scheelt natuurlijk super veel tijd en dit is vrij nauwkeurig. Je bepaalt zelf hoeveel magneetjes je aan de schaar bevestigt. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de zomen op deze manier aan te knippen. Voor een zoom van 5 cm gebruik je dan gewoon 10 magneetjes.

Zo gebruik je naadtoeslagmagneetjes, sewing hack

Het is handig om de magneetjes aan beide kanten van het schaarblad te bevestigen. Op deze manier voorkom je dat je deze constant moet wisselen tijdens het knippen.
Bij het knippen van rondingen kun je de magneetjes richting het midden van het schaarblad plaatsen. Bij rechte lijnen kun je de magneetjes beter wat hoger plaatsen, richting de punt van de schaar.

Bevestig de naaldtoeslagemagneten aan beide kanten van de stoffenschaar

Tip! Vind je het fijner om je patroondelen uit te snijden met een rolmes in plaats van knippen? Je kunt de magneetjes eventueel hier ook op bevestigen

Online workshop spijkerjack maken op de naaimachine (1)

Zelf een spijkerjack maken

Wil jij ook leren hoe je zelf een spijkerjas kunt maken op de naaimachine (zelfs als je nog niet zo veel ervaring hebt)? In deze digitale video workshop laat ik je dit van begin tot eind zien.

Nu tijdelijk voor maar €47

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!