Selecteer een pagina

Sewing Hack #3 wat te doen met gekreukeld patroonpapier?

Sewing hacks, naaimachine tips, gekreukeld patroonpapier

Patroonpapier is super handig om eenvoudig de verschillende patroondelen mee over te trekken, of juist om zelf een heel patroon op maat te tekenen. Maar wat ik persoonlijk wat minder handig vind, dat zijn die grote rollen patroonpapier. Want waar en hoe kun je die nu het beste opbergen? Dit zorgt er dan ook nog wel eens voor dat ik de rol even dubbel vouw om het zo op te bergen. Maar ja, wanneer je het patroonpapier dan wilt gaan gebruiken, dan is dit gekreukt, gebobbeld, en niet fijn om de patronen mee over te trekken. Maar wist je dat hier een heel simpel trucje voor is?

Wat doe je met gekreukelde stof? Juist, strijken! En dat kun je dus ook met gekreukeld patroonpapier doen. Wanneer je het strijkijzer op een wat lagere stand zet kun je heel eenvoudig de kreukels uit jouw patroonpapier strijken. Zo simpel kan het soms zijn, je moet het natuurlijk ook niet moeilijker maken dan het is 😉

Dit kun je dus ook prima doen met patroondelen die je al eens eerder uit het patroonpapier hebt geknipt, maar die ook een beetje gekreukeld zijn. Wanneer deze weer mooi glad zijn kun je deze weer mooi strak op je stof gaan leggen en zo eenvoudig uitknippen.

Tip! Wist je dat je ook een stukje patroonpapier kunt gebruiken wanneer je de vlieseline op de verkeerde kan van je stof gaat strijken? Het is mij nog al eens gebeurt dat mijn vlieseline aan het strijkijzer zat geplakt. Tegenwoordig leg ik een stukje patroonpapier tussen de stof met vlieseline en het strijkijzer en gaat dit een stuk makkelijker. Dit kan je een hoop frustratie besparen 😉

Benieuwd naar nog meer handige sewing hacks?
Sewing Hack #1 Plooien maken met een vork
Sewing Hack #2 Naadtoeslagmagneetjes

Online workshop schoudertas maken op de naaimachine (1)

Maak je eigen reversible schoudertas

Wil jij ook leren hoe je zelf een schoudertas kunt maken op de naaimachine, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen?
Meld je aan voor de digitale workshop. Hierin laat ik je in verschillende video’s zien hoe jij dit ook kunt doen.

Nu voor maar €25

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!