Selecteer een pagina

Speciale Haaksteken: de Ananassteek

Zo haak je de ananassteek

De ananassteek is weer eens een hele andere steek dan het standaard ‘stokje’. Met deze steek haak je bijvoorbeeld een toffe tas, deken of sjaal. Maar ook voor een trui of hippe spencer is dit een ideale steek! In deze blog laat ik je stap voor stap zien hoe je deze bijzondere steek haakt.

Begin met het haken van een lossenketting, om ervoor te zorgen dat je qua steek goed uitkomt, moet het aantal lossen deelbaar zijn door 2. Haak vervolgens nog 2 extra lossen.

Sla de draad om je haaknaald en steek je haaknaald in de vierde losse, gezien vanaf je haaknaald.

Een lossenketting haken
Sla de draad om je haaknaald

Haal de draad op met je haalnaald en maak de lus op je haaknaald iets losser, door de haaknaald iets omhoog te bewegen, zoals te zien op de foto.

Speciale haaksteken, online haakles
Zo haak je de pineapple stich

Dit herhaal je hierna nog 3 keer (in totaal dus 4 keer). Er staan nu in totaal 9 lussen op je haaknaald.

Vervolgens sla je de draad weer om je haaknaald en haal je deze door 8 lusjes die al op je haaknaald staan. Het laatste lusje laat je nog even staan.

De ananas steek haken, zo doe je dat
Haaktutorial: Speciale Haaksteken, de ananassteek

Sla de draad weer om je haaknaald en haal deze nu door de 2 laatste lusjes.

Speciale haaksteken, leren haken
Gehaakte ananassteek, haaktutorial

Haak een losse en sla vervolgens 1 steek over.

Vervolgens herhaal je de steek tot het einde van de toer.
In de laatste losse haak je in plaats van de ananassteek een stokje.

Een toer haken met de ananassteek

De volgende toer:

Haak 3 keerlossen (dit is het eerste stokje). En haak de ananassteek weer in de opening van de losse. Dit herhaal je tot het einde van de toer. In de laatste steek haak je wederom een stokje in plaats van de ananassteek.

3 keerlossen haken
Online Haakcursus, de ananssteek

That’s it 😊 Het resultaat? een leuk warm, puffy effect. Het is leuk om deze steek in een effen kleur te haken. Maar je kunt er ook voor kiezen om je item te haken in een leuk streeppatroon.

Ben je op zoek naar nog meer leuke bijzondere haaksteken? Misschien vind je deze steken ook leuk:

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!