Selecteer een pagina

Speciale Haaksteken: De Wafelsteek

De wafelsteek hoe je dat? Online haakles

De wafelsteek, lijkt een beetje op de bekende wafelstof die vaak wordt gebruikt voor babydekentjes en toffe sjaals. Deze steek is helemaal niet moeilijk om te haken, je haakt ‘m met stokjes. In deze blog laat ik je stap voor stap zien hoe je deze toffe steek haakt. 

Je begint met haken van een lossenketting. Om er voor te zorgen dat de steek mooi uitkomt, kies je voor een veelvoud van 3 steken. Haak hierna nog 5 lossen.

De eerste toer haak je in iedere losse een stokje, je begint in de vierde losse gezien vanaf de haaknaald.

Haak een stokje in de 4e losse, leren haken
Gehaakte toer met stokjes, online haakles

Haak vervolgens 2 keerlossen. Hierna haak je een reliëfstokje.
Dit doe je al volgt: sla de draad om je haaknaald en steek de haaknaald vervolgens achter het gehaakte stokje langs, zoals te zien op de foto. Pak de draad op met je haaknaald en maak de steek af zoals een ‘normaal’ stokje (sla de draad om je haaknaald, haal deze door 2 lussen die op je naald staan. Sla de draad nogmaals om je haaknaald en haal deze door de laatste 2 lusjes).

keerlossen haken, stokjes haken
Online haakles, haakcursus online
Reliëfstokjes haken, zo doe je dat
Haak tutorial: De wafel steek haken
Leuke haaksteken, babydekentje haken,
een reliëfstokje haken, zo doe je dat.

Hierna haak je 2 normale stokjes.

Online leren haken, de wafelsteek met stokjes

Dit herhaal je tot het einde van de toer *1 reliëfstokje, 2 gewone stokjes*

In de laatste steek (deze zit een klein beetje verstopt, dit zijn de 3 lossen van het begin van de eerste toer) haak je 1 stokje.

Online haakles
Toer haken wafelsteken

Haak 2 keerlossen en keer je haakwerk.

In de eerste steek haak je een stokje, in de volgende 2 steken 2 reliëfstokjes. Dit herhaal je weer tot het einde van de toer *1 stokje, 2 reliëfstokjes* Je eindigt met twee stokjes.

Onlne haakcursus, bijzondere haaksteken: de wafelsteek haken

Deze 2 toeren herhaal je net zolang als dat jij wilt. Aan 1 kant krijg je op deze manier het toffe wafel effect, waar je dus hele toffe dingen mee kunt maken 😊.

Misschien vind je deze haaksteken ook leuk:

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!