Selecteer een pagina

Mijn stoffenschaar is bot, hoe kan ik deze weer mooi scherp maken?

Mijn stoffenschaar is bot, hoe kan ik deze weer mooi scherp maken?

Wanneer je je eigen kleding gaat maken dan is je stoffenschaar één van die items die je echt vaak zult gaan gebruiken. En een stoffenschaar die bot is, dat knipt nu eenmaal niet zo fijn. In deze blog vertel ik je hoe je je stoffenschaar eenvoudig weer scherp kunt maken.

Het is super simpel om je schaar weer scherp te maken. Het enige wat je nodig hebt is een stukje aluminiumfolie. Dit is meestal wel in ieder keukenkastje te vinden. Vouw het stukje aluminiumfolie een aantal keer dubbel, zodat je een wat dikkere strook krijgt. Knip vervolgens het aluminiumfolie in stroken. Des te meer stroken je knipt des te meer je schaar wordt geslepen. Zorg er wel voor dat je tijdens het knippen de hele knipbladen gebruikt en niet alleen het uiteinde. Anders zal alleen dit voorste gedeelte straks weer mooi scherp zijn en de rest nog niet. Veeg de bladen van de schaar ten slotte af met een stukje keukenpapier om ervoor te zorgen dat kleine stukjes aluminiumfolie niet aan de schaar blijven hangen. That’s it, zo simpel kan het soms zijn! 😉

Tips om te voorkomen dat je stoffenschaar bot wordt:

– Wanneer je klaar bent met het knippen van stof kan je de knipbladen schoonmaken met een droge doek. Vooral wanneer je pluizige stof hebt geknipt is dit aan te raden. Let wel op, de randen zijn scherp!

– Zorg ervoor dat je alleen stof met je stoffenschaar knipt. Je kan er eventueel voor kiezen om de schaar te merken, met een touwtje of een stift. Zo haal je je stoffenschaar niet per ongeluk door de war met de gewone schaar.

– Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen dat je stoffenschaar niet nat wordt, anders kan deze gaan roesten. Het schoonmaken kun je beste doen zoals hierboven beschreven met een droge doek.

Is jouw stoffenschaar echt heel bot, maar wil je deze toch blijven gebruiken? Dan kun je er ook voor kiezen om je schaar door een professioneel bedrijf te laten slijpen.

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop