Selecteer een pagina

5 Tips voor het kopen van stof op de markt

5 tips voor het kopen van stof op de markt

Niets zo leuk als lekker over de markt struinen (met een lekkere zak patat 😉) en op zoek gaan naar mooie nieuwe stoffen. Er zijn tig verschillende markten waar leuke stoffen worden verkocht, denk bijvoorbeeld aan de markt in Rotterdam, de lapjesmarkt in Utrecht en natuurlijk de markten van het stoffenspektakel. In deze blog geef ik je een aantal tips zodat jij met gemak de mooiste stoffen kunt scoren.

Check even snel de kwaliteit

Op de markt staan natuurlijk super veel verschillende kramen, van kramen met dure stoffen tot kramen met echte stuntprijzen. De kwaliteit van de stof kan per kraam variëren. Het is me nog niet vaak gebeurd dat is hiermee de mist mee in ben gegaan. Maar ik zou je wel willen aanraden om de stof even goed te bekijken, zeker wanneer deze voor lage prijzen worden aangeboden. Zo had ik zelf een keer hele toffe retro stof gekocht met jaren 50 print, de stof zag er goed uit, althans dat dacht ik. Toen ik thuis de eerste patroondelen uit de stof ging knippen zag ik helaas dat de stofvouw was verkleurd. Tuurlijk kon ik de stof nog wel gebruiken, maar ik baalde toch wel een klein beetje dat ik niet eerder had gezien.

Loop eerst een rondje

Heb je een leuke stof op het oog, maar twijfel je nog een klein beetje? Loop dan eerst even een rondje. Het zou zo maar kunnen dat dezelfde stof ook bij een andere kraam ligt, en misschien zelfs ook nog voor een lagere prijs. 😉

Koop niet te weinig

Heb je eenmaal een mooie stof gevonden en twijfel je hoeveel je nodig hebt? Koop dan zeker niet te weinig. Natuurlijk is dit ook volledig afhankelijk van de prijs. Maar waar je in de winkel makkelijker nog even terug kan gaan om een stukje stof te kopen, is dit bij een markt gewoon veel lastiger. Het aanbod kan super snel wisselen en voor je weet is de stof die je zoekt nergens meer te vinden. Dit zou super zonde zijn als je er dadelijk achter komt dat jouw lap stof net te klein is voor dat ene leuke kledingstuk.

Online workshop schoudertas maken op de naaimachine (1)

Maak je eigen reversible schoudertas

Wil jij ook leren hoe je zelf een schoudertas kunt maken op de naaimachine, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen?
Meld je aan voor de digitale workshop. Hierin laat ik je in verschillende video’s zien hoe jij dit ook kunt doen.

Nu voor maar €25

Scoor meteen bijpassende fournituren

Heb je een toffe stof gevonden en weet je ook al precies wat je hiervan wil gaan maken? Dan is het misschien handig om ook gelijk even langs de kraam met fournituren te lopen en meteen die rits of knopen die je nodig hebt te kopen. Je bent er nu toch en je kunt meteen zien of de fournituren qua kleur goed bij je stof passen, deze heb je immers nog bij je. Zo kun je thuis gelijk aan de slag!

Tip! Op de markt zie je ook vaak goedkoop garen en goedkope naaimachinenaalden, ik zou je willen aanraden om voor het garen en de naalden altijd te kiezen voor een bekend merk, zoals Gütermann en Schmetz, zo weet je zeker dat de kwaliteit goed is. Dit is namelijk ook veel beter voor je naaimachine.

Zorg voor genoeg losgeld en (grote) tassen

Van te voren pinnen is misschien wel een goed idee, dit is namelijk niet bij alle kraampjes mogelijk. Ben je echt van plan om groot in te slaan? Zorg dat voor grote tassen en eventueel een handige boodschappenkar 😉.

Hey! Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de info uit de blog. Wil je meer leren over het maken van je eigen kleding? Bekijk dan zeker ook de online workshops. In deze workshops laat ik je met behulp van verschillende video’s zien, hoe ook jij zelf aan de slag kunt, én lekker snel resultaat kan hebben.

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!