Selecteer een pagina

Trend: XL Haken

XL Haken Maxigurumi

Ben je fan van grote stappen snel thuis? Dan is XL haken echt iets voor jou. Je werkt met een dikke draad en een grote haaknaald wat er voor zorgt dat je super snel resultaat krijgt. Je items krijgen een mooie grove stoere look. In deze blog vertel ik je graag meer over deze trend.


Ik vind het tof om bijvoorbeeld een trui of amigurumi te haken met haaknaald 2,5 / 3. Maar eerlijk is eerlijk soms duurt het wel lang voor je eer van je werk hebt. Zeker bij grotere projecten zoals bijvoorbeeld dekens kan het een aardige tijd duren voordat jouw project helemaal af is. Het grootste voordeel van XL haken vind ik het snelle resultaat.

Daarnaast is het ook zo dat bij XL Haken de gehaakte steken super goed zichtbaar zijn, omdat ze zo groot zijn. Hierdoor is deze techniek ook zeer geschikt voor beginners. Het is duidelijk te volgen in welke steek je je haaknaald moet insteken. Ik zou beginnende haaksters dan ook zeker willen aanraden om met een grotere haaknaald en dikker haakgaren te starten.


Maxigurumi

Naast toffe woonaccessoires zoals opbergmanden, plantenpotjasjes, een leuke poef en toffe woondekens. Is het ook ontzettend tof om grote knuffels en poppen te haken.

Zo haakte ik zelf een aantal jaar geleden deze mega aap voor mijn zus. Het patroon komt uit het boekje aapjes haken van Christel Krukkert. Door meerdere draden acrylgaren met elkaar te combineren wordt je amigurumi veel groter dan normaal. Je kunt gewoon het originele haakpatroon volgen. Deze knuffelaap die ik haakte is staand meer dan een meter groot geworden!

Grote knuffels zijn super leuk om cadeau te geven of om een tof plekje te geven in de kamerkamer. Speelplezier gegarandeerd!


Met welk materiaal kan je XL Haken?

In principe kan je ieder haakgaren gebruiken voor XL Haken. Wanneer de draad te dun is voor je dikke haaknaald kan je zoals hierboven beschreven makkelijk met meerdere draden tegelijk haken.

Haak je liever met 1 draad? Dan zijn de garens van Hooked echt iets voor jou. Dit textielgaren wordt gemaakt van restmaterialen uit de mode industrie. Dit zorgt er dan ook voor dat dit garen in super veel toffe kleuren en leuke printjes beschikbaar is.

Maar ook Yarn and Colors hebben toffe dikke garens, zoals de Super Must-have. Dit garen is gemaakt van 100% gemerceriseerde katoen. En haak je met haaknaald nr. 7.


Tip! Heb je geen grote haaknaald bij de hand? Lees hier dan ook de blog over vingerhaken, hier heb je helemaal geen haaknaald bij nodig!

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop