Selecteer een pagina

Uitgelicht: Bijzondere stoffen #4 Linnen

Er zijn super veel verschillende soorten stoffen, voor ieder wat wils. Maar misschien kan het ook een beetje overweldigend zijn en heb je geen idee welke stof je moet kiezen. Daarom kies ik iedere maand een bijzondere stoffensoort uit en licht ik deze uit in een aparte blog. Deze keer vertel ik je graag meer over linnen.


Ben je op zoek naar een duurzame stof die ook nog eens fijn draagt? Dan is linnen waarschijnlijk iets voor jou! Deze stof bestaat al heel lang en nog steeds is deze super populair. De stof is heel fijn om kleding van te maken maar ook items voor in huis van linnen zijn super leuk!


Waar is de stof van gemaakt?

Linnen is een natuurlijke stof die gemaakt wordt van de vezels van de vlasplant.

Het is een sterke stof die lang mee gaat. Goed nieuws dus! Wanneer je een mooi kledingstuk hebt gemaakt zal je er lang plezier van hebben.

Linnen heeft wel als nadeel dat het snel kreukt. Om deze reden wordt er dan ook vaak polyester of een andere synthetische vezel aan de stof toegevoegd. Zo worden de positieve eigenschappen en het unieke karakter van linnen behouden maar zal de stof minder snel kreuken.


Voor welke projecten is linnen geschikt?

Linnen is zeer geschikt voor zomerkleding. Deze stof kan namelijk veel vocht absorberen, zonder klam aan te voelen. Op warme dagen draagt linnen zelfs nog wat fijner dan katoen, omdat het nog wat koeler aanvoelt.

Linnen heeft een stoer uiterlijk en is zeer geschikt voor broeken, jurken en andere kleding. Er bestaan verschillende soorten linnen. Van de dikkere linnen stoffen worden er zelfs mooie pakken gemaakt.


Tips

  • Was de stof voor je deze gaat verwerken, de stof zou namelijk iets kunnen krimpen.
  • Er bestaan veel verschillende soorten linnen, zo ook goedkopere varianten van mindere kwaliteit.
    Check dus goed welke stof je gaat kopen, of dit de kwaliteit is die je wilt.
  • Wanneer je grove linnen gebruikt voor een kledingstuk dan kan dit na verloop van tijd kerven bij de naden om dit te voorkomen kan je de naad op de goede kant doorstikken.
  • Linnen past helemaal bij de natuurlijk / minimalistische kledingstyle. Kies bij voorkeur mooie “simpele” silhouetten. Wat dacht je van een mooie broek met eenvoudige blouse.
Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop