Selecteer een pagina

Vingerhaken deel 2: Gratis Haakpatroon beenwarmers

Vingerhaken Gratis Haakpatroon Beenwarmers

In de vorige blog vertelde ik je al meer over haken zonder haaknaald, oftewel vingerhaken. Nu leek het mij leuk om ook echt iets te maken met deze techniek. Daarom heb ik deze toffe beenwarmers gemaakt. Je haakt ze super snel en ze zijn super lekker warm.


Ik heb ervoor gekozen om de beenwarmers met 4 draden acrylgaren te haken. Maar je kan ze ook prima maken van ander dik garen.

Lees hier ook de vorige blog waarin ik je meer vertel over vingerhaken.


Haakpatroon beenwarmers:

Begin met een lossenketting van 16 lossen + 1 keerlosse

Gratis Haakpatroon beenwarmers

Haak 16 vasten op de lossen. Het is slim om nu even voor de zekerheid te passen of de beenwarmer dadelijk wel goed past. Meet dit om het breedte deel van je hiel.

Gratis Haakpatroon beenwarmers

Wanneer je er zeker van bent dat de maat goed is haak je een keerlosse, keer je het werk, en haak je nog 22 toeren met 16 lossen.

Gratis Haakpatroon beenwarmers
Gratis Haakpatroon beenwarmers

Wanneer je dit hebt gedaan, kan je er voor kiezen om de beenwarmers af te hechten, maar persoonlijk vond ik het wel leuk om nog een boord aan de beenwarmers te haken. Dit heb ik wel met een haaknaald gedaan (haaknaald nr. 7), zodat het boord strakker gehaakt is dan de beenwarmer zelf.


Zo haak je het boord:

Haak 7 lossen + 1 keerlosse

Gratis Haakpatroon beenwarmers

Keer de lossenketting en haak in de achterste lussen 7 vasten. Wanneer je bij de beenwarmer aankomt, dan haak je een halve vaste in de volgende steek op de beenwarmer, zoals te zien op de foto.

Gratis Haakpatroon beenwarmers

Haak vervolgens nog een keerlosse, keer je haakwerk en haak weer 7 vasten in de achterste lussen. Boven aangekomen, haak je weer een keerlosse, keer je het werk weer en haak je weer naar de beenwarmer toe, wederom in de achterste lussen. En haak je weer een halve vaste op de beenwarmer. Dit herhaal je tot het einde van de beenwarmer.

Gratis Haakpatroon beenwarmers

Haak vervolgens ook nog een boord aan de andere kant van de beenwarmer.

Gratis Haakpatroon beenwarmers

Ten slotte kan je de lange kant van de beenwarmers aan elkaar vastnaaien. En voilà jouw beenwarmers zijn af! Laat het koude weer maar komen!

Tip! Het is ook leuk om 2 grote knopen op de beenwarmers te naaien voor een stoer effect.

Workshop, online naailes, maak je eigen broek op de naaimachine

Psst! Heb je onze gratis online workshop al gezien?

In deze online workshop laat ik je stap voor stap zien hoe je deze shorts helemaal zelf kunt maken, ook als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt! Je krijgt 14 dagen gratis toegang tot het patroon én alle video's met uitleg.

Naast de workshop ontvang je 1 keer in de 2 weken een mailtje vol met inspiratie en handige tips & tricks.

Yes! Je doet mee met de workshop