Selecteer een pagina

Wat doe je als je even geen inspiratie hebt?

Persoon die rokken aan het tekenen is

Wanneer je aan de slag wilt op de naaimachine, dan wil je natuurlijk ook wel echt iets gaan maken, iets wat je tof lijkt, en waar je misschien ook wel echt iets aan hebt. Het ene moment stroomt de inspiratie, en lijkt het wel of we ideeën te veel hebben. Het andere moment, ja zitten we voor ons uit te staren en weten we eigenlijk even niet zo goed wat we moeten gaan maken. In deze blog vind je een aantal tips voor die momenten.

Laat het stromen

Ideeën komen vaak op die momenten dat we er niet mee bezig zijn, vaak op rustige momenten. Bijvoorbeeld wanneer je onder de douche staat, tijdens het autorijden of vlak voor het slapen. Ik geloof zelf heel sterk dat die momenten zijn waarop we even “niets moeten”, we ons bevinden in een staat waarin we de rust hebben om nieuwe ideeën te ontvangen, we staan er meer voor open. Zelf merk ik bijvoorbeeld heel sterk dat ik de meeste ideeën krijg vlak voordat ik in slaap val. Om deze reden heb ik ervoor gekozen om ook een notitieboekje en een pen naast mijn bed neer te leggen. Deze ideeën voelen vaak het puurst, en het minst “zelfbedacht” deze wil ik dus niet zomaar kwijtraken. Door het kort op te schrijven, zorg ik ervoor dat ik het ook de volgende morgen nog kan herinneren. Wanneer je al deze ideeën bundelt in een mooi boekje kun je hier doorheen bladeren of eentje uitpikken voor die momenten dat het even wat minder stroomt.

Pinterest is je beste vriend

Wanneer je op zoek bent naar creatieve ideeën dan is Pinterest het ideale hulpmiddel. Begin gewoon heel ongedwongen met het maken van een nieuw bord en pin hier alles op wat ook meer een beetje bij de stijl past, waar je naar op zoek bent. Het grote voordeel van Pinterest vind ik dat er dan vanzelf nieuwe plaatjes en ideeën tevoorschijn komen die weer bij de beelden passen die je al had opgeslagen. Wanneer je aardig wat plaatjes hebt opgeslagen, kun je door je bord heen scrollen. Heel vaak zie je dan al snel een rode draad, en zorgt dit al snel weer voor nieuwe ideeën en plannen.

Tip wil je nog meer plaatjes die passen bij de afbeeldingen op je bord? Bovenaan zie je een handige knop met ‘ meer ideeën’. Wanneer je deze aanklikt krijg je nog meer afbeeldingen te zien in de stijl die jij leuk vind.

Online workshop schoudertas maken op de naaimachine (1)

Maak je eigen reversible schoudertas

Wil jij ook leren hoe je zelf een schoudertas kunt maken op de naaimachine, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen?
Meld je aan voor de digitale workshop. Hierin laat ik je in verschillende video’s zien hoe jij dit ook kunt doen.

Nu voor maar €25

Ga gewoon aan de slag

Van voor je uit staren en afwachten, daar komen eerlijk gezegd vaak niet de beste ideeën, uit. We hebben dan vaak de neiging om het helemaal kapot te gaan bedenken en redeneren. Mijn tip is dan ook om maar gewoon aan de slag te gaan. Kies 1 uitgangspunt wat je wel aanspreekt en ga hier op voortborduren. Je zult zien dat hier vanzelf nieuwe ideeën uit voorkomen, waar je weer mee verder kan. Misschien is het resultaat niet wat je er van te voren van had verwacht, maar laat het vooral ook een proces zijn en laat je verrassen!

Gelukkig hoef je het jezelf ook niet moeilijker te maken dan het is… Want we hebben ook al een aantal toffe workshops voor je klaar gezet. In deze workshops laat ik je stap voor stap zien hoe je zelf de tofste kledingstukken kunt maken op de naaimachine (zelfs als je nog geen ervaring met de naaimachine hebt ;).

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niets extra’s voor. 

 

Hoi! Ik ben Amber. Ik laat je graag zien hoe jij ook je eigen kleding kunt maken, zelfs als je nu nog geen ervaring hebt. Kleding waar je je echt goed in voelt, die goed bij jou past en die je jaren kunt dragen (en zelfs door kunt geven aan een volgende generatie).

Het maken van je eigen kleding hoeft echt niet moeilijk te zijn en is zeker ook niet ouderwets. Aan de hand van moderne duidelijke patronen en leuke workshops laat ik jou zien hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan.

Nieuwste Blog

Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor het maken van je eigen kleding

Download de Gratis Minigids - 5 Onmisbare tips voor beginnersvoor het maken van je eigen kleding

Yes! De gratis mini-gids is naar je onderweg!